Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

Fanzonely levert scrutineeringtalent aan DTM en Formule 3

Komend weekend brullen de V8 motoren van Audi en Mercedes weer door de Zandvoortse duinen als de DTM te gast is op het circuit aan de Noordzeekust. Een fantastisch spektakel dat niet voor niets een hoogtepunt is op de Nederlandse autosportkalender. Op verzoek van Circuit Park Zandvoort is Fanzonely, bekend van haar Speed Academy en Jong Talent Programma in de BRL Light klasse, dit weekend ook van de partij. Niet om de eigen raceauto’s de sporen te geven, maar om scrutineeringtalent, de mensen die de technische controle aan de auto’s uitvoeren, te leveren aan de DTM en Formule 3 Euro Series. Een select aantal studenten van de HTS Autotechniek Arnhem werd uitverkozen en staat te popelen om te beginnen.

Technisch talent op een voetstuk
“Met Fanzonely proberen we inmiddels alweer vijf jaar om Nederlands autotechnisch talent al tijdens hun opleiding op een voetstuk te plaatsen”, vertelt Ruud Hartvelt, eigenaar van Fanzonely. “Nederland heeft te maken met een dalende populariteit van techniek, terwijl we juist nu veel behoefte hebben aan technisch talent.” Fanzonely probeert de beste autotechnici er samen met de HTS Autotechniek uit Arnhem al tijdens hun studie uit te lichten voordat zij opgaan in de massa en hun talent verloren gaat. “Gelukkig werken we samen met een opleiding die dit begrijpt en volledig ondersteunt”, zegt Hartvelt over de HTS Autotechniek Arnhem. “In de BRL Light runnen we samen al vanaf het begin succesvolle talentenprogramma’s.”

Ook Circuit Park Zandvoort kent de waarde van een succesvolle jonge aanwas van technisch talent voor onder andere de autosport. "Circuit Park Zandvoort profileert zich graag als platform waar jonge mensen hun talent kunnen ontplooien. Onze samenwerking met Fanzonely en de HTS Autotechniek Arnhem is hiervan een sprekend voorbeeld", aldus Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort.

Ineens stond ik in een pitbox naast Mattias Ekström
Voor het tweede jaar op rij betekent dit voor een groepje geselecteerde studenten een unieke ervaring. “Ineens stond ik in de pitbox van het Audi Sport Team Abt Sportsline naast coureur Mattias Ekström”, vertelt één van de deelnemende studenten van vorig jaar. “Het werk als scrutineerassistent zelf was eigenlijk niet zo moeilijk en uitdagend, maar het kijkje achter de schermen bij de professionele DTM en Formule 3 teams was buitengewoon interessant en motiverend.” Ruud Hartvelt knikt tevreden: “daar doen we het allemaal voor.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet