Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Sebastien Bourdais definitief weg bij Toro Rosso

sebastien_en_sebastien

De geruchten waren er al lange tijd, maar sinds vandaag is het definitief naar buiten gebracht. Het Formule 1-team Toro Rosso heeft de Franse autocoureur Sebastien Bourdais (rechts op de foto) ontslagen.

Toro Rosso is ontevreden over de prestaties van de bebrilde Fransman en zal bij de komende Grand Prix, volgende week in Hongarije, niet meer voor het team starten. "De GP van Duitsland was de laatste race van Bourdais voor Toro Rosso'', aldus teambaas Franz Tost. "In zijn tweede jaar heeft hij niet laten zien wat wij van hem verwachtten, daarom wordt hij vervangen.''

Opvolging
Bourdais reed sinds 2008 voor Toro Rosso. De meervoudig Champcar-kampioen staat op dit moment zestiende in de tussenstand, twee plaatsen onder zijn Zwitserse teamgenoot en F1-rookie Sebastien Buemi (links op de foto). Toro Rosso maakt later bekend wie Bourdais gaat vervangen. De naam van de pas 19-jarige Spanjaard Jaime Alguersuari doet al een tijdje de ronde. Als de reeds door Red Bull ondersteunde coureur inderdaad in Hongarije aan de start verschijnt, wordt hij de jongste Formule 1-rijder ooit. Alguersuari won vorig jaar het Britse F3-kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet