NK Formule Renault

NK Formule Renault: Van der Zande domineert Finaleraces

In de buurt blijven was het enige dat de concurrentie kon doen bij Renger van der Zande en alleen Carlo van Dam slaagde daar enigszins in. Van der Zande was dit weekend oppermachtig en behaalde het maximale puntentotaal. Pole position, twee keer de snelste ronde en twee overwinningen maken Renger van der Zande een waardig kampioen.

 Renger race 2


Tekst: Daan Jeuken, foto: Tim Bohme

Net als in race één zijn Renger van der Zande en Carlo van Dam niet te evenaren voor de concurrentie. Beide kemphanen blijven constant binnen de seconde van elkaar rijden, maar tot een echte aanval komt Van Dam niet. Uiteindelijk kan Van der Zande nog wat uitlopen, waardoor hij een fantastisch weekend bekroont met de overwinning in race 2.

“Dit was een geweldig einde van een geweldig seizoen”, aldus de gelukkige kampioen. “Alles was gewoon super vandaag. Ze hadden me eigenlijk ook nog gezegd dat ik geen donuts mocht draaien, maar als kampioen kon ik het toch niet laten.”

Achter de twee koplopers lijkt wederom Bas Lammers de meeste kans te maken op de derde plek, maar wanneer zijn wagen er in de derde ronde mee ophoudt, kan Lammers niets dan woedend uitstappen en zich weg laten slepen.

Hiervan profiteert Recardo Bruins, die als vijfde was gestart en in het begin voorbij gestoken werd door Ricardo van der Ende. Maar wanneer Van der Ende en Bas Lammers uitvallen en Junior Strous met een aanlopend wiel wegvalt uit de kop, kan Bruins zijn derde plek consolideren en rustig binnenhengelen.

Een van de smaakmakers van de race is Ricardo van der Ende. In de openingsfase vecht hij zich vanaf de zesde plaats indrukwekkend naar de derde plek. Zowel Junior Strous als Recardo Bruins worden op bloedstollende manier ingehaald. Helaas eindigt Van der Endes race ook spektaculair, als hij er in het Scheivlak vanaf vliegt en uit een grote stofwolk komt gestapt.

Race 2 ELF Benelux Racing League,
@Home Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 16 oktober 2005


1. Renger van der Zande, 11 ronden
2. Carlo van Dam, op 4.420
3. Recardo Bruins, op 5.101
4. Mervyn Kool, op 11.025
5. Stefan Moller, op 11.564
6. Junior Strous, op 21.669
7. David Björk, 22.202
8. Ron Marchal, op 28.196
9. Patrick Dirks, op 29.207
10. Bernd Deuling, op 50.239
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet