Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Max Mosley: ‘Jean Todt mijn ideale opvolger’

jean_todt

Als het aan Max Mosley ligt, wordt niet Ari Vatanen zijn opvolger als FIA-president dit najaar. De Brit ziet liever Jean Todt (foto) op het pluche komen.

Tekst: Marc Kok

Het is überhaupt al nieuws dat Max Mosley nu eindelijk toezegt absoluut niet meer voor een nieuwe termijn te gaan. Hoewel de Brit er onlangs, tijdens de oplaaidende F1-ruzie met de FOTO, een handje van heeft om snel van mening te veranderen en te dreigen om zich alsnog herkiesbaar te stellen. Max Mosley laat tevens geen mogelijkheid onbenut om te melden dat veel FIA-leden hem graag behouden zien als FIA-president.

Brief
Mosley heeft deze week een brief naar alle FIA-leden gestuurd. Daarin schrijft hij onder meer dat in oktober definitief niet herkiesbaar is én dat Jean Todt zijn ideale kandidaat voor de belangrijke autosportfunctie is. Todt was jarenlang de mastermind bij Ferrari, onder meer in de tijd dat Michael Schumacher met de Scuderia de wereldtitels F1 aan elkaar reeg.

Steun
Volgens Mosley is de Fransman dé man die een sterke, ervaren en competente groep mensen moet leiden en de FIA zo een rooskleurige toekomst kan bieden. "Ik hoop dat de FIA-leden Jean willen steunen’’, aldus Mosley, die daarmee hoopt dat de Todt de voorkeur zal krijgen boven FIA-presidentskandidaat en voormalig rallytopper Ari Vatanen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet