Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: ‘Exit Bourdais, Raikkonen wil liever rallyrijden, wat gebeurt er met Piquet’

sebastien_sebastien_trwagen09

Zo halverwege het Formule 1-seizoen lijkt de rijderscarrousel al weer op gang te komen. Zo zou Sebastien Bourdais per direct gedumpt worden door Toro Rosso en ligt ook Nelsinho Piquet onder vuur bij Renault. Volgens de Finse media zou Kimi Raikkonen de Formule 1 willen verruilen voor de rallysport.

Tekst: Marc Kok
Foto's: PR

De geruchten dat Bourdais (rechts op de foto naast Buemi) zal worden ingeruild door aan andere coureur, waren afgelopen weekend tijdens de GP op de Nürburgring al luid. Bourdais ontkende echter een vroegtijdig vertrek. "Ik heb een contract voor 18 of 19 races’’, meldde de Fransman monter. Best knap als je bedenkt dat er dit seizoen 17 Grote Prijzen zijn.

Jonge vervanger
Maar serieus: de veelvuldig Champcar-kampioen wordt dit jaar om de oren gereden door zijn teamgenoot, F1-rookie Sebastien Buemi. Dat is niet zo goed voor zijn imago en de rapporten van de teambaas. De verwachting is dat Toro Rosso binnenkort bekend zal maken dat de erg jeugdige Jaime Alguersuari de Grand Prix van Hongarije zal racen in plaats van Bourdais. De pas 19-jarige Spanjaard, die een kapitaalkrachtige sponsor meebrengt, zou dan de jongste F1-rijder ooit worden.

renaultf1_2009_3
Wordt Nelsinho Piquet (rechts op foto) ingeruild voor Romain Grosjean (naast teambaas
Flavio Briatore achter de Renault-bolide)?

Nelsinho ook weg?
En wat gebeurt er met Nelsinho Piquet? Zal de zoon van voormalig wereldkampioen F1 Nelson senior ook worden gewipt voor Hongarije? Volgens een Braziliaanse tv-zender is de rijder met een Nederlandse moeder al de wacht aangezegd door zijn team Renault. De geruchten gaan dat testcoureur Romain Grosjean zal promoveren naar vaste piloot. De tijd zal het leren of deze geruchten kloppen. Vorig jaar lag Nelsinho ook regelmatig onder vuur en ging hij in de tweede helft van het seizoen ineens een stuk harder racen.

ferrari_2009_4

‘Kimi na dit jaar weg uit F1’
En ja, dan Kimi Raikkonen. Onze ‘ijsman’ heeft altijd al een gezichtsuitdrukking gehad of het hem helemaal niks zegt, de Formule 1. Maar zijn inspiratie lijkt na het bereiken van zijn grote doel (de wereldtitel, in 2007) elke race minder en minder te worden. Volgens de Finse media wil de Ferrari-coureur de F1 na dit seizoen vaarwel zeggen en definitief overstappen naar de rallysport. Kimi heeft recentelijk wat rally's gereden en zou daar een nieuwe passie en uitdaging in hebben gevonden, melden de Finse kenners. Mocht Raikkonen (17 GP-zeges, 58 keer op het podium) inderdaad de F1 gedag zeggen, lijkt de weg voor Fernando Alonso vrij om vanaf 2010 in de Ferrari te stappen. Dat de Scuderia en de Spaanse topcoureur elkaar meer dan graag van dienst willen zijn, is al tijden het slechtst bewaarde geheim van de Formule 1.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet