Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercars keren terug naar Zolder

dsc_zolder_vooraf_1

Na een jaar afwezigheid keert de Dutch Supercar Challenge komend weekend weer terug op Circuit Zolder. Het grootste GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux rijdt tijdens de Zolder Superleague, waarbij de Superleague Formula de hoofdact is, in totaal vier races waarbij per race twee divisies in actie gaan komen. De klasse staat bekend om zijn diversiteit aan racebolides, van dikke exoten tot de kleinere cupauto's. Beide startvelden kennen meer dan dertig inschrijvingen, waardoor spannende races bij voorbaat al gegarandeerd zijn.

Tekst en foto’s: PR

De divisie met de dikste bolides is de GT-divisie. Hierin komen auto’s in actie zoals de Corvette Z06 GT3, de Ferrari F430 GT2, V8Star’s, Moslers, Vipers en niet te vergeten een zeer snelle Porsche 911 GT2. Koploper in dit kampioenschap is momenteel de Engelsman Martin Short met een Mosler MT900 GT3, maar hij wordt op de hielen gezeten door de Nederlander Cor Euser. Euser weet het Short elke keer zeer moeilijk te maken, maar technische problemen met de Marcos LM600 van Euser voorkomen momenteel dat hij echt aan kan klampen in het kampioenschap. Achter dit duo zijn er nog veel andere kanshebbers op de overwinning, want zo boekte Berry van Elk tijdens de vorige races op Spa Francorchamps zijn eerste zege.

dsc_zolder_vooraf_2

Supersport I
In de Supersport I-divisie zien we de ‘iets’ minder snelle auto’s terug, maar zij weten het sommige deelnemers uit de GT-divisie soms nog zeer moeilijk te maken. Koplopers in dit kampioenschap zijn momenteel Nol Köhler en Henk Haane, die samen een zeer snelle Porsche 997 GT3 delen. Zij worden echter op de hielen gezeten door de zeer snelle Renault Méganes van Carworld Motorsport, met bij de ene Mégane Trophy het duo René Wijnen/Pieter Dubois achter het stuur en bij de andere Mégane Trophy Erol Ertan achter het stuur. Tevens zijn er met de Aston Martin Vantages van Gravity Racing nog twee gevaarlijke outsiders voor de overwinning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet