Benelux Racing League

BRL: BRL Light: Bleekemolen ongenaakbare kampioen

 Bleekemolenrace2

Hij was het hele jaar al de snelste en bekroonde zijn BRL-seizoen met wederom een overwinning. Het laatste setje banden werd op het rechte stuk opgerookt aan een paar donuts, waarmee hij het feestje completeerde: Jeroen Bleekemolen was dit seizoen onverslaanbaar in de BRL V6. Bij de BRL Lights wint Francesco Pastorelli en wordt daarmee Nederlands kampioen; Marijn van Kalmthout behaalt de Benelux-titel.


tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Bohme

Het is één groot gevecht om de kopposities. Jeroen Bleekemolen kan niet uitlopen zoals in de eerste race en lijkt de rest van het veld op te houden. Daardoor kunnen Van Es, Molenaar, van der Ende, Crevels en Van der Pol lange tijd aanhaken. Alleen Van der Ende moet halverwege de race afhaken en verliest twee posities.

De kopgroep blijft lange tijd in dezelfde samenstelling rijden en het duurt tot de tiende ronde voor iemand de aanval inzet. Donny Crevels, de kampioen van vorig jaar, zet de aanval in op Donald Molenaar en pakt de laatste podiumplaats, waarmee hij het seizoen toch nog in majeur afsluit. Maar hoe close het veld ook op zijn staart zit, Jeroen Bleekemolen is niet in te halen en behaalt de overwinning.

 Pastorelli race 2

Ook bij de BRL Lights zijn er weer een groot aantal gevechten, verspreid over het hele veld. Bij de start is het wederom Leo Kemmer die de leiding pakt, maar hij moet al snel naar binnen voor een stop and go-penalty wegens een valse start. Het is dan Francesco Pastorelli die aan de leiding gaat en deze bouwt hij gestaag uit, waarna hij rustig naar de overwinning rijdt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet