Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: 25U VW Funcup 25U Echte Autosport

Op Spa vond er afgelopen weekend nog een 25 Uurswedstrijd plaats voor de alsmaar populairder wordende VW Funcup, gebaseerd op de VW Kever. De wedstrijd trok maar liefst 150 deelnemende bolides. Wie een keer echte autosport wil zien moet absoluut hier een keer een kijkje gaan nemen.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

kantelende_vw
Aan spektakel geen gebrek

25 Uur Spa seizoenshoogtepunt
De 25U van Spa Francorchamps vormen het seizoenshoogtepunt van de diverse kampioenschappen die ook tijdens een wereldfinale op 8 november in Italië tegen elkaar uitkomen. Behalve België kent men inmiddels ook kampioenschappen in Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk. Organisator Christian Lahaye onthulde dat er mogelijk ook in de VS een kampioenschap gaat komen en dat er onderhandelingen lopen om ook daar een serie op te zetten! Lahaye stak het ook niet onder stoelen of banken dat hij graag wat meer Nederlandstalige rijders in de serie zou zien. Jos van Roy is één van de weinige Nederlandstalige rijders die hieraan deelneemt.


strijd_funcup
Clean racing met z'n allen door de Busstop chicane

De rondetijden van de VW Funcups zijn inmiddels al aardig geëvolueerd en ook de (semi)professionele rijders beginnen langzaam binnen te sluipen. De Brit Steven Kane, die onder meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de F2 Williams eindigde dit jaar met de Chad Racing inschrijving als tweede. En zo waren er voor insiders nog wel enkele interessante namen op de inschrijvingslijst te vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet