Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Div: Sport Kort: Belgian GT, Indy Lights, Formule BMW, Formule Nippon en Japanse F3

duncan_huisman_belgian_gt

Op maandag weer een Sport Kort over de afgelopen weekend nog niet gecoverde internationale autosport. Lees jezelf bij over de Belgian GT, de Indy Lights, Formule BMW, Formule Nippon en de Japanse Formule 3. Want wat deed Duncan Huisman (zie foto boven) bijvoorbeeld in de Belgian GT?

Tekst: Marc Kok
Foto's: Willem J. Staat

wauters_wint_belgiangt

Belgian GT
Op Spa-Francorchamps zijn de dikke bakken van de Belgian GT in actie geweest. Op vrijdag overwon de Audi R8 van Hemroulle/Verbergt en een dag later was de Viper van de racende Clouseau-zanger Koen Wauters en zijn partner Jeffrey van Hooydonck (zie foto 2) de rapste. Dat was na een fraaie wedstrijd in de regen, waarbij Duncan Huisman tot aan zijn pitstop op kop lag. Daarna nam de 66-jarige (!) Fin Pertti Kuismanen het stuur over, maar het werd de baan heel glad. Uiteindelijk werden Huisman/Kuismanen als derde afgevlagd.

Formule BMW
Op de Nürburgring kwamen afgelopen weekend niet alleen de coureurs uit de Formule 1 in actie. Ook de jonge honden van de Formule BMW mochten hun kunsten vertonen. Onze landgenoot Robin Frijns kende zaterdag een mooie wedstrijd. De rookie klom op vanaf startpositie 7 om uiteindelijk als derde het ereschavot te mogen beklimmen. Frijns hoefde alleen winnaar Michael Christensen (derde zege seizoen) en polesitter Felip Nasr voor zich te dulden. In de tweede manche, op zondag, nam Nasr revanche op Christensen en eindigden ze nu in omgekeerde volgorde op de 1-2-posities. Dit keer was het William Buller die de derde rang voor zich opeiste. Deze heat begon overigens achter de safety car vanwege de natte en daarmee gevaarlijke omstandigheden. Frijns finishte wederom als sterkste rookie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet