Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Kuus en Coronel winnen en zijn kampioen

 Coronel Kuus

Met de overwinning in de tweede race van de @Home Finaleraces hebben Menno Kuus en Tim Coronel het kampioenschap in de teams. Tijdens de serie pitstops boeken zij hun grote winst en vanaf de herstart rijdt Menno Kuus op kop, tot het vallen van de vlag. Als tweede eindigen Bernhard ten Brinke en Paul van Splunteren, voor Sebastiaan Visser en Duncan Huisman.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Bohme

Bij de start is er een ongeluk waarvan Sebastiaan Bleekemolen, de winnaar van gisteren, het slachtoffer wordt en de race vroegtijdig moet verlaten. Bij de start zit Bleekemolen bij het duel tussen Rory Bertram en Duncan Huisman op de verkeerde plek en hij komt in de vangrail terecht. De wedstrijdleiding besluit Huisman te bestraffen en hij krijgt een stop and go-penalty.

In de openingsfase is er een prachtig gevecht om de tweede plaats. Michael Bleekemolen heeft Phil Bastiaans op zijn hielen en Bastiaans zet de druk vol op Bleekemolen. Daarachter zijn het Duncan Huisman, voordat hij zijn penalty kreeg, en Tim Coronel die ook weten aan te sluiten. Enkele ronden houdt Bleekemolen stand, maar als het verzet gebroken is verliest hij in een paar bochten drie plaatsen en rijdt hij plotseling achter het groepje. Hij weet echter al weer direct de vierde plaats van Tim Coronel terug te pakken.

Bij de rijderswissels zijn het Tim Coronel en Menno Kuus die erg goede zaken doen. Als vierde komt Coronel de pits in, Kuus verlaat hem vervolgens op de tweede positie. De combinatie Ten Brinke / Van Splunteren behouden de kop, maar bij de herstart pakt Kuus ook die eerste positie nog af. Ook goede zaken doen Duncan Huisman en Sebastiaan Visser. Na de straf komt Huisman als zevende de pits in, maar Visser komt er als vijfde uit en na de herstart rukt hij zelfs op naar de derde plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet