Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2 Series: Nico Hülkenberg pakt eerste overwinning op de Nürburgring

Nico Hülkenberg is op weg naar de Formule 1. De Duitser maakte op zijn thuiscircuit een enorme indruk door zijn winst in de GP2 met 14 seconden voorsprong op Roldan Rodriguez en Andreas Zuber. Drama voor Giedo van der Garde, die het niet gemakkelijk heeft in de GP2. De lage temperaturen op de Nürburgring zorgden er ook in de eerste race voor dat de banden maar moeilijk warm werden en er dus een groot gebrek aan grip was. Gestart vanaf de 21ste plaats maakte Giedo nog wel acht plaatsen goed, maar punten bleven helaas buiten bereik.

Tekst: Gerrie Hoekstra /PR

"We kwamen vandaag opnieuw grip tekort", zei Giedo na afloop. "De situatie was hetzelfde als in de kwalificatie. We moeten hier van leren en de volgende keer onszelf proberen te verbeteren. Ik heb nog wel wat plaatsen kunnen goedmaken, maar verder was het een vrij saaie race. Hopelijk valt er morgen wat regen, dan kunnen we misschien nog wat leuks laten zien."

Tijdens de kwalificatie had Giedo al de nodige twijfels. "Ik ben niet vooruit te branden", zei Giedo via zijn website. "Ik heb geen idee wat er aan de hand is, want mijn teamgenoot gaat wel vrij goed. Ik denk dat het een combinatie is van de auto en mijzelf, die in dit koude weer gewoon niet werkt. Het lukt gewoon niet.”

Geen positieve berichten over Giedo van der Garde die via zijn website heel negatief over zijn prestaties bericht. Misschien raadzaam om eens goed met zijn team te gaan praten. De man die vorig jaar nog kampioen werd bij de Renault World Series kan beslist beter. Giedo moet zich beslist beraden, met zijn sponsors, over de toekomst. Wellicht wordt hij in zijn team niet goed begeleid. Met de negatieve benadering via zijn site wordt niemand wijzer. Het wordt tijd dat er knopen worden doorgehakt. Zo kan het beslist niet verder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet