Formula Ford

Formule Ford: Retera bekroont kampioenschap met overwinning

Gisteren werd Dennis Retera kampioen met een tweede plek, vandaag gaf hij dat kampioenschap een gouden randje door de tweede race te winnen.

 Retera race 2


In een direct gevecht versloeg hij Michel Florie, de winnaar van race 1. Liroy Stuart ging er met de laatste podiumplaats vandoor.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Bohme

De start was nog voor Michel Florie. Vanaf de eerste plaats houdt hij Dennis Retera achter zich, die aansluit. Samen gaan ze er vandoor en in ronde twee pakt de kersverse kampioen de koppositie over van Florie. Florie sluit aan en kruipt in de staart van Retera. Hij komt hem echter niet voorbij en wanneer hij in ronde 10 in het Scheivlak de grindbak bezoekt, betekent dat einde wedstrijd voor hem.

“Hij plantte zijn auto gewoon bij mij achterin”, reageerde Retera op het duel. “Ik ging een beetje dwars, maar kon de auto op de baan houden. Het was een beetje een alles of niets actie, want het gat was redelijk constant. Gisteren riep hij nog dat hij gewoon de snelste was, maar ik geloof dat ik over het hele seizoen wel heb bewezen dat ik dat was.”

Op de derde positie zijn het Liroy Stuart en Rogier Jongejans die verder gaan met waar ze gister waren gebleven. Jongejans zet ronde op ronde de aanval in op Stuart, maar hij komt hem maar niet voorbij. Door het uitvallen van Florie schuiven beiden wel op naar het podium.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet