Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

Porsche Carrera Cup: Gastoptreden Sebastiaan Bleekemolen in DTM-weekend

jeroen_sebas_porsche

Tijdens het DTM weekend op Circuit Park Zandvoort staan de broers Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen beiden aan de start van de Porsche Carrera Cup. Jeroen verschijnt dit jaar aan de start van alle Carrera Cup wedstrijden; voor zijn broer is het een eenmalig gastoptreden.

Tekst en foto: PR

Het DTM circus bezoekt de Zandvoortse duinenpiste dit jaar van 17 tot en met 19 juli. Naast de DTM wedstrijden is er nog een aantal spectaculaire supportseries te gast op Circuit Park Zandvoort. De Porsche Carrera Cup is er daar één van. Deze klasse is identiek aan de prestigieuze Porsche Supercup waarbij het enige verschil de remmen is: stalen remmen in plaats van keramische. In de Supercup gaat Jeroen riant aan de leiding van het kampioenschap. In de Carrera Cup staat hij op de vierde plek in het kampioenschap.

Alles op alles zetten
Sebastiaan is zeker ook niet onbekend met de Porsche GT3 waarmee gereden wordt. De afgelopen vijf jaar nam hij namelijk deel aan de Porsche Supercup. Dit jaar richt hij al zijn aandacht op het Dutch GT4 kampioenschap waar hij samen met teamgenoot Tim Buijs deelneemt met een BMW M3. Sebastiaan: "Araxa Racing, het team waarvoor Jeroen uitkomt, biedt mij de kans om aan deze race in Zandvoort deel te nemen. Een kans die ik zeker niet laat schieten. De Porsche GT3 is een fantastische auto om mee te racen en het is altijd leuk om samen met Jeroen te strijden om het podium. Ik ken de baan goed, ik ken de auto goed dus ik ga echt alles op alles zetten om op het podium terecht te komen”.

Spektakel
Met enkele spectaculaire races in het vooruitzicht, is het DTM weekend op Circuit Park Zandvoort zeker de moeite waard om te bezoeken. De broers Bleekemolen verschijnen op zondag 19 juli om 16.05 uur aan de start van de Carrera Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet