Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: SEAT Leon Eurocup: Tim Coronel pakt podium in Porto

tim_podium_porto

Tim Coronel heeft in de smalle straten van Porto een prima weekend beleefd in de SEAT Leon Eurocup. Coronel pakte een zesde plaats in de eerste race en beklom het podium na race twee. Een derde plaats achter Puyo en winnaar Michelisz was het resultaat op het lastige en vochtige stratencircuit van Porto.

Tekst en foto’s: PR

Tim Coronel kende tijdens de tweede race een wereldstart en pakte de tweede plaats, maar moest na vijf ronden zijn meerdere erkennen in de snelle Diego Puyo. Coronel wist de rest van het veld achter zich te houden en reed snel maar beheerst naar zijn tweede podium van het seizoen.

Kwalificatie
Tijdens de kwalificatiesessie zat Coronel er goed bij, maar een gele vlag en een onwillig setje banden zorgde ervoor dat hij tegen het einde van de sessie het ultieme rondje niet meer kon rijden. “Tijdens de kwalificatie zat ik er steeds goed bij. Ik zat bijna de hele sessie rond de tweede tijd, maar net toen ik mijn derde setje banden had laten monteren was er een gele vlag en daarna wilden de bandjes niet meer. Er kwamen aan het einde nog drie man onder mijn tijd door wat mij uiteindelijk de zesde plaats opleverde”, aldus Tim Coronel na de kwalificatiesessie.

tim_porto_actie

Race 1
Tim Coronel start vanaf een zesde plaats en in de smalle straten van Porto is het lastig inhalen en de muur staat ernstig dichtbij. In de eerste ronde gaat het al meteen mis en in het achterveld staan er SEAT's in de muur. Coronel blijft uit de problemen en kan alleen maar volgen. Terwijl de marshals hard werken om de gestrande auto's van de baan te krijgen rijdt de Italiaan Roda zijn SEAT Leon in de muur en komt de safetycar op de baan. Als de safetycar van de baan is gaat de race weer los en weet Freddy Barth de race te winnen voor Pedala en Puyo. Coronel vecht voor wat hij waard is en finisht als zesde.

Race 2
De startgrid voor de tweede race wordt omgedraaid tot en met plaats acht en daardoor mag Coronel vanaf plaats drie starten. Het is wat gaan miezeren maar de staande start van Tim Coronel is goed en hij pakt de tweede plaats achter Norbert Michelisz die de leiding behoudt. Diego Puyo rijdt achter Coronel en zet de druk er aardig op. Coronel weet Puyo lang achter zich te houden, maar in de vijfde ronde weet Puyo er dan toch voorbij te gaan. Coronel heeft meteen Matejovski op zijn bumper, maar die maakt in de negende ronde een fout en zet de SEAT Leon in de bandenstapel. Coronel kan de snelle Puyo niet meer pakken en finisht als derde. Coronel staat zesde in het kampioenschap met 20 punten. Diego Puyo leidt het kampioenschap met 36 punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet