Formido Swift Cup

Swift Cup: Pieter Schothorst: de Jenson Button van de Suzuki’s (lang)

480_schothorst_blij_333

Jenson Button won dit jaar al zes van de acht Grand Prix’ in de Formule 1. Pieter Schothorst heeft na zijn dubbele zege tijdens de Midzomerraces op Assen inmiddels precies dezelfde winstscore te pakken. De talentvolle Formido Swift Cup-coureur stapt daarmee in de voetsporen van de beroemde Formule 1-piloot. "Ik ben blij met al die overwinningen, maar het kampioenschap is nog ver’’, aldus de snelle Schothorst.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Erik van der Schaaff

480_crash_bo_004
Foto: Justin van Densen

Tijdens het Formido Midzomer-weekend staan er 23 Suzuki’s aan de start van de kwalificatie. Er waren er voor Assen 24 ingeschreven, maar Bo van Langeveld beschadigde zijn Swift vrijdag tijdens de vrije training bij een crash echter dusdanig, dat de rijder van Equipe Verschuur er zaterdag en zondag niet meer bij kan zijn.

480_boezaart_0644

Twee debutanten
Ella Zander en Paul Flinterman laten ook verstek gaan in Assen. Hun bolides van Certainty Racing Team zijn voor dit weekeinde uitgeleend aan Martin en Cynthia Boezaart. Dit echtpaar uit Apeldoorn racet nog niet zo lang, maar is erg enthousiast om mee te doen aan de Formido Swift Cup. "We hebben er veel zin in’’, stelden de vrolijke rijders vooraf.

Slaghekke opent snel
Bij de eerste serie snelle ronden van de kwalificatie is Jeroen Slaghekke de rapste. Met 2.08,984 is de tweevoudig winnaar van Pinksteren direct vlot onderweg. Dat is netjes van Jeroen, die vorig jaar nog zo hard van het circuit kletterde op het Assense circuit.

480_schothorst_vliegt

Beginfase ‘kwalli’
Slaghekkes teamgenoot bij Coronel Racing, Pieter Schothorst, vindt in de beginfase van ‘de kwalli’ ook het gaspedaal. Hoewel hij bij de Geert Timmer-bocht rechtdoor schiet, komt hij toch tot een 2.09,122 en de voorlopig tweede stek. Sandra Douma volgt op korte afstand, terwijl Daan Stots halverwege de 20 minuten durende kwalificatie netjes op P4 staat. Niels Langeveld volgt op positie 5.

480_graaf_2_wielen_682

Op dat moment stuift Marth de Graaf met 2.08,833 naar de voorlopig snelste chrono. De Nieuw-Venneper was tijdens de vrije training op vrijdag al verreweg de snelste. Hij was liefst een seconde los van de nummer twee Pieter Schothorst; een gigantische voorsprong.

480_bs_racing_7006

Geel helpt geel
De maatjes Marcel van de Maat en Peter Schreurs verrassen. De BS Racing-boys, beiden racend in de fel gele Swifts, werken erg goed samen. Peter pakt met nog zes minuten te gaan de voorlopige pole: 2.08,810. Marcel van de Maat is met een 2.09,043 ook erg goed onderweg op plek 3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet