NK Formule Renault

NK Formule Renault: Van der Zande wint en wordt Nederlands kampioen

De pole position, de snelste ronde en de overwinning – Renger van der Zande is tot dusver onverslaanbaar bij de @Home Finaleraces op Circuitpark Zandvoort. Met de overwinning is Van der Zande verzekert van de nationale titel. Achter hem completeren Carlo van Dam en Bas Lammers het podium.

Tekst: Daan Jeuken

Aan kop zijn Renger van der Zande en Carlo van Dam al gauw uitgelopen, maar daarachter ontstaat een prachtig gevecht voor de derde plek. Bas Lammers, Junior Strous, Recardo Bruins en Ricardo van der Ende vormen rondenlang een groepje, verwikkeld in een fel gevecht. Mislukt de aanval op je voorganger, dan is de kans groot dat degene achter je jouw plaatsje overneemt.

Het groepje trekt na ronde drie als een harmonica uit elkaar, maar richting eind van de race komen de coureurs toch weer steeds dichter bij elkaar. Tot een aanval komt het echter niet meer, waardoor de vier hun positie behouden. Daarmee eindigt Bas Lammers op de derde plek, voor Junior Strous, Recardo Bruins en Ricardo van der Ende.

Renger van der Zande was inmiddels al lang aan de horizon verdwenen en cruist naar de overwinning. Hij weet de snelste rondetijd te noteren, wat de pole position voor race 2 garandeert, en stelt met zijn overwinning het kamioenschap veilig. “Het kan bijna niet beter, deze dag kan niet meer stuk. Ik heb dit jaar de beste auto, het beste team, de beste sponsors, het kan niet meer stuk.”

Race 1 ELF Benelux Racing League,
@Home Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 16 oktober 2005


1. Renger van der Zande, 12 ronden
2. Carlo van Dam, op 3.651
3. Bas Lammers, op 6.250
4. Junior Strous, op 7.825
5. Recardo Bruins, op 8.061
6. Ricardo van der Ende, 8.907
7. Stefan Moller, op 17.062
8. Mervyn Kool, op 17.350
9. Helmert Jan van der Slik, op 21.273
10. Ron Marchal, op 24.994
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet