Belcar

Belgian GT: De 24 Uren van Zolder 2009 en de Belgian GT 2010 op nieuwe rails

Er was al verschillende maanden sprake van, maar nu is de kogel door de kerk: PRC Group en Motorsport Promotion zijn tot een akkoord gekomen met Stéphane Ratel (SRO) om SRO Belgium over te nemen. Het nieuwe bedrijf, waarvan de naam onthuld zal worden tijdens de 25 Uren VW Fun Cup, is belast met de promotie van de komende 24 Uren van Zolder en het Belgian GT Championship vanaf het seizoen 2010.

Tekst PR

christian_lahaye_prc_group_-_hans_van_de_ven_motorsport_promotion
Christian Lahaye en Hans Van de Ven bezegelen de samenwerking.

Alles op zijn tijd. De nieuwe structuur gaat zich in de eerste plaats concentreren op de Limburgse etmaalrace, die gepland staat op 22 en 23 augustus. Om een interessant en gevarieerd startveld te presenteren, zal de 24 Uren van Zolder 2009 toegankelijk zijn voor alle wagens die de Belgian Touring Car Series 2009, het Belgian GT Championship 2009 en de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2009 rijden, met uitzondering van GT1's en GT2's. « Geen sprake van een deelname van Corvettes C6R of een Saleen S7R,» verduidelijken de promotoren. « Tweeliter berlines uit de klasse T2 uit de BTCS zijn daarentegen zeker welkom. »

De deelnemers zijn al op de hoogte gebracht dat er tijdens de 24 Uren van Zolder 2009 enkel gereden mag worden op banden van Michelin.

De nieuwe structuur werkt verder aan het seizoen 2010, waarin twee kampioenschappen - en niet langer drie - georganiseerd zullen worden: een voorbehouden voor toerwagens, met inbegrip van de Silhouetten, en een ander kampioenschap voor GT's. Deze maatregel heeft vooral gevolgen voor de deelnemers aan de huidige Dunlop Sport Maxx Endurance Cup. In functie van de wagens waarmee ze rijden, zullen zij "gestuurd" worden naar een of ander specifiek kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet