Clio Cup

Clio Cup: Hoogspanning in klassement (lang)

480_melvin_2_2573

Sheila Verschuur was de meest spraakmakende deelnemer aan de races van de Dunlop SportMaxx Clio Cup op TT Circuit Assen. Na een aanrijding met haar teamgenote Sandra van der Sloot (!) in de tweede race kreeg ze een tijdstraf van 30 seconden. De overige toppers Sandra, Melvin de Groot, Robert van den Berg en Addie van de Ven scoorden allen goed. Het gevolg: het is ultraspannend in de kop van het klassement!


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra, Chris Schotanus en Erik van der Schaaff

480_clio_achter_1_4242

Het startveld van de Dunlop SportMaxx Clio Cup tijdens de Formido Midzomerraces op TT Circuit Assen telde negentien auto’s. In plaats van de gebruikelijke 45 minutenrace en een sprintrace, moesten de deelnemers het op TT Circuit Assen met twee sprintraces doen.
Melvin de Groot was de snelste tijdens de kwalificatietraining. “Assen ligt mij goed”, stelde hij vast. “Ik reed een goed rondje, alles klopte.” Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot, de beide aanvoersters van het tussenklassement, volgden met de tweede en derde tijd. Addie van de Ven, winnaar tijdens de Pinksterraces, en Robert van den Berg volgden.

480_nieuwe_neus_188

De Clio van Michael Bleekemolen was van een nieuwe neus voorzien, gebaseerd op de nieuwe ‘looks’ van de straatversie van de populaire compacte Renault. Michael reed de zesde tijd, slechts een halve seconde minder snel dan polesitter en teamgenoot Melvin. Met andere woorden: het veld zat weer lekker dicht bij elkaar.

480_bikkers_1

Marco Bikkers kwalificeerde zich als achtste, hij mocht dus in de eerste race vanaf de beste startplek beginnen. Hans Bos, dit jaar Clio-debutant, stelde de andere plek op de eerste rij veilig en dat was een uitstekend uitgangspunt om in elk geval goed te scoren in het Olympia-klassement.

480_tim_crash_kwali_3988
Tim van Gog kende tijdens de kwalificatie een angstig moment in de Ramshoek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet