Benelux Racing League

ELF BRL: Bleekemolen wint, spektakel bij de Lights

Jeroen Bleekemolen verzilverde tijdens race 1 van de BRL zijn pole position, en mocht Sandor van Es en Donald Molenaar achter zich houden. De strijd in de Light-klasse was hevig, maar het was uiteindelijk Francesco Pastorelli die won, voor Theo Stor en Frank Gielens.

tekst: Daan Jeuken

Bij de start is het al gelijk Jeroen Bleekemolen die het gat slaat. Achter hem heeft de als tweede gestarte Donny Crevels een slechte start en hij valt terug van de tweede naar de zesde positie. Achter Bleekemolen sluiten Sandor van Es en Donald Molenaar aan. Gedurende de hele race rijden de Collé-rijders achter elkaar, maar een aanval is niet mogelijk, waardoor de topdrie ongewijzigd blijft.

 Start BRL race 1


Voor Bleekemolen waren zijn doelen voor de race duidelijk. “Ik wil gewoon weer eens laten zien dat ik gewoon de beste ben en de rest gewoon van me af kon houden. Dat is gelukt en dat is mooi.”

Het meeste spektakel kwam vandaag van de BRL Light. De kampioensstrijd is hevig tussen Gaby Uljee, op poleposition, en Marijn van Kalmthout, vanaf de derde startplaats. Het zijn echter de twee kampioenskandidaten die met een erg slechte start ver terugvallen. Het is de als vierde gestarte Leo Kemmer die als eerste de Tarzanbocht doorkomt, voor Joop Claessen en Francesco Pastorelli. “Gaby bleef langzaam rijden toen het licht al op groen stond”, verduidelijkte Frank Gielens. “Toen kwamen alle achtersten ons voorbij en moesten wij weer van achteraan verder.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet