NASCAR

NASCAR: Dramatische finish in Coke Zero 400 op Daytona

Tony Stewart won afgelopen weekend de Coke Zero 400 op de Daytona International Speedway. Het was zijn derde zege in vijf jaar in de Daytona 400. De coureur-teameigenaar was niet bepaald blij met de wijze waarop hij de zege behaalde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

finish_kyle__busch
Kyle Busch gaat wel op een heel aparte manier over de finish

Dramatische finish in Coke Zero 400
Tony Stewart was allerminst gelukkig met de wijze waarop hij zijn 35e NASCAR Sprint Cup overwinning behaalde. In het zicht van de finish leek de JGR-Toyota van Kyle Bisch in de allerlaatste vier ronden de beste papieren te hebben. In de allerlaatste meters verdedigde Busch zijn lijn maar blokte Tony Stewart af. Het gevolg was dat Busch na een lichte touché tegen de muur knalde en dwars over de finish ging en vervolgens op het infield tot stilstand kwam. Busch werd nog als veertiende geklasseerd. Winnaar Tony Stewart had er duidelijk moeite mee.

“Dit is niet de manier waarop ik wil winnen” verklaarde een enigszins sombere Stewart na afloop. “Je werkt had om op dit niveau te komen en je wilt absoluut niet dat de races op deze wijze beslist worden. Misschien ben ik wel hard voor mijzelf maar hier houd ik niet van. Ik ben ook niet geschokt of zo, het interesseert me ook niet wie het was, maar je wilt toch niet dat een wedstrijd op deze manier beslist wordt. Het is gewoon slecht. In tegenstelling tot andere overwinningen kan ik hier totaal geen voldoening in vinden Ik ging naar waar ik naar toe moest, en hij ging naar de zijde waar hij naar toe moest. Je wordt er niet vrolijk van als dit gebeurt. Zeker als hij je de gehele wedstrijd geholpen heeft. Je wordt gewoon in deze situatie gedwongen. Ik ging naar de buitenkant en hij blokte ons af. Het is niet de manier om te winnen” mijmerde Tony Stewart na de dramatische finish. Kyle Busch weigerde vanuit het Medical Center commentaar te geven. Hij hield een behoorlijke hoofdpijn aan zijn escapades over.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet