Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Martinez en Pic winnen in Silverstone

Marcos Martinez en Charles Pic hebben in de Formule Renault 3.5 tijdens het World Series by Renault evenement in Silverstone beide een race op hun naam geschreven. Martinez ging er in de eerste race van het weekend met de overwinning aan de haal, werd in de tweede race 6e en vergrootte zo zijn leiding in het tussenklassement.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: PR

03109804_081_martinez

Bij de start van de eerste race kwam polesitter Bertrand Baguette niet goed weg en dus greep Marcos Martinez de leiding in de race. Baguette lag op dat moment tweede, maar stond vol onder druk van Move en Fauzy. Niet veel later schoot Move kortstondig van de baan en viel terug in de rangorde.

Fauzy schoof dus door naar de derde stek, met Turvey en Walker vlak achter hem. Dat de kop van het veld onnoemelijk dicht bij elkaar bleef rijden bleek wel uit het feit dat Martinez halverwege de koers een voorsprong van slechts 1 seconde had op Baguette. De Belg stond echter onder grote druk van Fauzy. Na een actie van laatstgenoemde verremde Baguette zich en viel terug naar de zevende plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet