Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Da Costa en Vergne verdelen de buit in Silverstone

Dit weekend komt de Eurocup Formule Renault 2.0 in actie op het circuit van Silverstone gedurende de vierde ronde van de World Series by Renault. Antonio Felix Da Costa reed na een matige kwalificatie een goede race die hem zijn allereerste zege in de Eurocup Formule Renault 2.0 opleverde. Echter, tijdens de tweede wedstrijd op zondag kwamen titelkandidaten Costa en Da Costa op de baan met elkaar in aanraking en moesten beide de wedstrijd voortijdig staken.

Tekst: Sander Dorsman
Foto’s: PR

1

Na een paar bloedhete dagen was de temperatuur tijdens de kwalificatiesessies op zaterdag een stuk aangenamer. Alle ogen waren natuurlijk gericht op titelkandidaten Antonio Felix Da Costa en Albert Costa. En toch was het juist outsider Jean Eric Vergne die er voor beide races met de pole vandoor ging. Verrassend was het optreden van Adam Kout die de tweede startpositie voor de eerste race en de derde plek voor de tweede manche opeiste. Vlak achter hen nestelden Da Costa en Costa zich.

Bij de start van de eerste race van het weekend op zaterdagmiddag kwam Jean Eric Vergne prima van zijn startplaats, pakte de leiding en sloeg meteen een gat naar de op de tweede positie liggende Adam Kout. In de eerste ronden zette Antonio Felix Da Costa alles op alles om snel voorbij Kout te komen. Dit lukte pas in de derde ronde, waardoor Da Costa doorschoof naar de tweede plaats. Niet veel later passeerde ook Albert Costa de auto van Kout, waardoor laatstgenoemde terugviel naar de vierde plek.

3

Kort hierna zag Kout een goede klassering in rook opgaan toen hij zijn auto met een gebroken aandrijfas langs de baan moest parkeren. Ook Nederlanders Daniël de Jong en Nigel Melker zagen de finish niet, nadat ze bij een crash betrokken waren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet