Clio Cup

Clio Cup: Close racen zonder in te halen, Melvin de Groot wint eenvoudig

480_degroot_7301

Melvin de Groot was in de tweede race van de Clio Cup ongenaakbaar op TT Circuit Assen. Hij sloeg een gat naar Sheila Verschuur die continu Sandra van der Sloot achter zich had. De twee kwamen eenmaal in contact met elkaar toen Verschuur dwars ging, daarna kon Van der Sloot alleen maar volgen en kwam niet meer tot een inhaalactie. Na afloop van de race werd Verschuur door de wedstrijdleiding bestraft voor het tikken en kreeg ze dertig strafseconden aan haar broek. Maar hier zal ze wel tegen in beroep gaan. Wordt vervolgd dus...
In de Olympia Cup snoepte Hans Bos in de slotfase de overwinning af van Alexander Keyzers.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra

480_start_clio1_7242

Startnummer twee Sheila Verschuur is goed weg, maar koploper Melvin de Groot gooit meteen de deur dicht en behoudt de leiding. De volgorde van de startopstelling blijft grotendeels gehandhaafd; Van de Ven, Van den Berg en Michael Bleekemolen volgen.

480_landmachtdames_7243

Sheila Verschuur weet de aansluiting te behouden bij Melvin de Groot, maar wanneer de landmachtdame een foutje maakt wordt ze bijna gepasseerd door haar teamgenoot. De twee komen met elkaar in aanraking, maar weten wel allebei hun plaats te behouden. Van der Sloot lijkt echter wel sneller te zijn. Addie van de Ven zit de kampioenschapskoplopers op de huid, daarachter valt een gaatje naar Michael Bleekemolen die Robert van de Berg heeft gepakt.

480_keijzer_7278

Keyzers slaat een gat
Alexander Keyzers heeft op plaats tien de leiding in de Olympia Cup in handen. De Wijzonol-rijder weet een gat van een dikke drie seconden te slaan naar Hans Bos en Wilbert van den Burg.

De F1 van het DPP
Over de Formule 1 zeggen ze vaak dat het moeilijk is om in te halen, maar bij de Clio Cup lijkt het nog lastiger. Alle auto’s zijn gelijkwaardig en meestal gaat er een foutje vooraf aan een inhaalactie, anders is het bijzonder moeilijk. Sandra van der Sloot zit al de hele race te jagen en te jagen, maar ze weet bij Verschuur maar geen gaatje te vinden. Addie van de Ven zit weer vlak achter Van der Sloot, maar kan ook niet inhalen. Robert van den Berg slaagt daar wel in, na een fout van Bleekemolen pakt hij p5. Ronald Morien en Marco Bikkers sluiten hierbij aan.

480_michael_7275

Keyzers verliest de leiding
Alexander Keyzers leek een gat te gaan slaan, maar Hans Bos weet stilletjesaan toch weer dichtbij te komen. In de negende ronde weet Bos zelfs voorbij te gaan aan Keyzers en zo de leiding in de Olympia Cup te pakken. René Steenmetz en Wilbert van den Burg zitten vlak achter Keyzers.

De Groot blijft uitlopen
Terwijl Sheila Verschuur continu zit te spiegelen om concurrent Sandra van der Sloot van zich af te houden, leidt Melvin de Groot een zorgeloos bestaan. Hij heeft inmiddels vier seconden voorsprong weten op te bouwen en kan het rustiger aan gaan doen. Toch blijft hij snellere rondetijden rijden dan de dames achter zich.

In slagvolgorde over de meet
De stand verandert gedurende de race nauwelijks en in slagvolgorde komen de dames en heren achter de leider over de finish. Sheila Verschuur snoept belangrijke kampioenschapspunten af van Sandra van der Sloot, die er maar niet voorbij heeft weten te komen. Addie van de Ven heeft Robert van den Berg achter zich gehouden, Michael Bleekemolen blijft Ronald Morien voor.

Na afloop besluit de wedstrijdleiding echter Verschuur dertig strafseconden te geven voor de botsing met Van der Sloot. Hierdoor valt ze terug naar veertiende plaats. Verschuur verklaarde wel al in beroep te gaan tegen de beslissing.

480_clio_strijd_7291

In de Olympia Cup staat Hans Bos zijn laat vergaarde leidende positie niet meer uit handen, Alexander Keyzers en René Steenmetz mogen mee naar het podium.

Goede auto doet wonderen
Melvin de Groot is uiteraard niets dan tevreden over zijn dominante optreden. “Het was een hele goede wedstrijd ja. Mijn team had een erg goede auto neergezet en het was gemakkelijk om weg te rijden.”

480_landmachtstrijd_7257

Sheila Verschuur had een flink akkefietje met concurrent Sandra van der Sloot. Nog niet bewust van de straf reageerde ze: “Ik zette hem naast Melvin, maar ging dwars in de lange doordraaier. Pas in de hairpin stond ik weer recht en toen raakte ik Sandra. Met de tweede plaats ben ik echter ook wel redelijk tevreden.”

Uitslag race 2 Clio Cup
1. Melvin de Groot, 12 ronden
2. Sandra van der Sloot, op 3.374
3. Addie van de Ven, op 3.884
4. Robert van den Berg, op 4.139
5. Michael Bleekemolen, op 4.308
6. Ronald Morien, op 4.671
7. Marco Bikkers, op 6.550
8. Marcel Duits, op 18.199
9. Hans Bos, op 18.564 (1e Olympia Cup)
10. Alexander Keyzers, op 19.780 (2e Olympia Cup)
11. René Steenmetz, op 20.507 (3e Olympia Cup)

480_start_achter_clio_7245
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet