Clio Cup

Clio Cup: Berend Gesman blijft gevechten voor

Tijdens de @Home Finaleraces wist Berend Gesman de overwinning in de eerste Clio-race op zijn naam te schrijven. Vanaf de tweede plek gestart moest hij twee ronden tegen de kont van Mario Bik kijken. Toen hij hem voorbij was kon hij rustig zijn eerste plek behouden, waar achter hem om de andere plaatsen werd gestreden.

Tekst: Daan Jeuken Fotografie: Tim Böhme

Vanaf de eerste plek is het eerst nog Mario Bik die zijn eerste positie weet te behouden. Berend Gesman weet hem te volgen, voor Tim Buys. De eerste positiewisseling is voor Allard Kalff. De kersverse kampioen trainde zich naar een teleurstellende negende positie, maar bij de start maakte hij al twee plaatsen goed, ten opzichte van Dillon Koster en Bertus Sanders.

 Gesman


De leiding van Bik duurt echter slechts twee rondjes, want dan is het Berend Gesman die de koppositie overneemt. Vanaf dat moment kan Gesman zijn voorsprong consolideren en rijdt onbedreigd naar de zege. “Ik reed op kop zonder iemand direct achter mij. Dan kun je rustig je lijnen rijden en hoef je eigenlijk nergens op te letten."

Achter Gesman zijn het Marc Koster en Tim Buys die de andere podiumplaatsen voor zich opeisen. Voor Koster was daar een aardige inhaalrace voor nodig. “Mijn start was best goed, maar ik kwam nog niet verder dan de vijfde plek, waarvan ik ook was gestart. Toen begon ik op te rukken naar de derde plek, maar toen ik Bik voorbij wilde verloor ik weer twee plekken en moest ik weer vanaf de vijfde plek beginnen. Uiteindelijk ben ik dus tweede geworden en behaalde ik eindelijk weer een podium sinds de Marlboro Masters.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet