Formula Ford

Formule Ford: Florie wint, Retera kampioen

Michel Florie heeft in de Total Excellium Formule Ford de een-na-laatste race van het seizoen gewonnen. Vanaf de start behield hij over twaalf ronden de eerste plek, gevolgd door Dennis Retera, die de tweede plek bij de start overnam van Rogier Jongejans. Met de tweede plek en dankzij de vierde plaats van Rogier Jongejans mag Retera zich al kampioen noemen.

Tekst: Daan Jeuken Fotografie: Tim Böhme

Vanaf pole position kwam de eerste positie nooit echt in gevaar voor Michel Florie. Achter hem kon Dennis Retera het tempo niet volgen en moest genoegen nemen met de tweede positie. De strijd om de derde plek is echter hevig. Rondenlang dringt Rogier Jongejans aan bij Liroy Stuart die zijn plek met hand en tand verdedigt. Al slingerend over de baan weet hij Rogier Jongejans van zich af te houden en uiteindelijk behoudt hij de derde positie.

 Reteraactie


“Ik heb dit jaar veel pech gehad, maar vandaag was ik eindelijk weer gewoon de snelste”, aldus winnaar, maar ontkroonde kampioen Michel Florie. “Ik ga nu Retera proficiat wensen, want hij heeft het fantastisch gedaan. Het valt niet mee om kampioen te worden.” Voor dat kampioenschap had Retera aan de tweede plaats genoeg. “Normaal ben je niet zo bijzonder blij met een tweede plek, maar als je er kampioen mee wordt is het meer dan genoeg.”

 Florieactie


Race 1 TOTAL Excellium Formule Ford kampioenschap,
@Home Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 15 oktober 2005


1. Michel Florie, 12 ronden
2. Dennis Retera, op 5.798
3. Liroy Stuart, op 8.590
4. Rogier Jongejans, op 8.738
5. Simon Knap, op 10.413
6. Henk Vuik jr., op 11.315
7. Auke Genemans, op 18.201
8. Hans Boer, op 20.826
9. Isaac van der Slik, op 22.356
10. Balaizs Vajta, op 24.368

First Division
1. Simon Knap
2. Auke Genemans
3. Hans Boer
4. Balaizs Vajta
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet