Clio Cup

Clio Cup: zege voor Robert van den Berg

vd_berg

Robert van den Berg heeft de eerste race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup op TT Circuit Assen gewonnen. Addie van de Ven (tweede) en Sandra van der Sloot verdeelden de overige podiumplaatsen.

Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Tim Bohme en Chris Schotanus

Robert van den Berg begon zijn race vanaf de vierde startplek. In de eerste ronde zag hij al kans om de voor hem vertrokken Marco Bikkers (poleposition), Hans Bos en Michael Bleekemolen te passeren. Bos lag in de beginfase op de tweede plek, maar die kon de Clio-debutant niet vasthouden. Hij eindigde uiteindelijk als achtste en won daarmee de Olympia-klasse.
Addie van de Ven verruilde zijn vijfde startplek in de beginfase voor de tweede plek, een positie die hij tot op de finishlijn kon behouden. Sandra van der Sloot, als zesde vertrokken, deed ook goede zaken in de beginfase. In de derde ronde lag zij op de derde plaats, de plek die zij niet meer uit handen gaf.

Safety Car
In de vierde ronde werd de safety car ingezet, nadat Reynier de Pundert hard van de baan was gevlogen. Op dat moment hadden Van den Berg en Van de Ven al een gaatje geslagen ten opzichte van de rest van het veld, een voorsprong die ze nu dus kwijtraakten. Nadat de race weer was vrijgegeven, lieten de beide rijders op kop zich niet meer verrassen. Zij behielden hun eerste en tweede plek. Achter Sandra van der Sloot leek Sheila Verschuur lange tijd op weg naar de vierde plek, tot ze in de laatste ronde een foutje maakte en haar positie aan Melvin de Groot verloor.

Meteen aanvallen
Het was alweer de tweede zege van Robert van den Berg dit seizoen. “Ik wilde meteen aanvallen. Ik dacht: straks wordt het treintje rijden, dan wordt het moeilijk om in te halen”, schetste hij zijn strategie.
Addie van de Ven kon zich vrij gemakkelijk door het veld naar voren werken, vond hij. “In de eerste ronde kon ik twee plaatsen goedmaken. Toen reed ik achter Hans Bos. Chapeau voor de manier waarop hij rijdt. Tijdens een aanval reed ik naast hem, waarna hij zijn verlies als een man nam.”

Sandra van der Sloot was tevreden. “In de kwalificatie had ik last van overstuur. Vervolgens hebben we wat aan de auto verandert, deze reed nu perfect.” Net als winnaar Robert was zij van mening dat ze haar slag in de beginfase moest slaan. “In de eerste drie ronden moet je ’t doen, daarna is inhalen moeilijk.”

480_bos_r1

Hans Bos won zoals vermeld het Olympia-klassement. “Ik heb vandaag een hoop geleerd. Ik maakte het rijders als Robert van den Berg, Addie van de Ven en de dames niet al te moeilijk. Ik vond dat ik beter van hen kon leren dan er alles aan doen om te proberen hen achter mij te houden. Het was een leuke race.”

480_podium_r1

uitslag:
1. Robert van den Berg, 12 ronden in 26:24.752
2. Addie van de Ven, op 0.698 sec.
3. Sandra van der Sloot, op 0.984
4. Melvin de Groot, op 3.391
5. Sheila Verschuur, op 3.787
6. Michael Bleekemolen, op 4.802
7. Ronald Morien, op 11.120
8. Hans Bos, op 11.453
9. Marcel Duits, op 11.960
10. Alexander Keijzers, op 12.917.

Olympia Cup:
1. Hans Bos, 12 ronden in 26:36.205
2. Alexander Keijzers, op 1.464
3. Wilbert van den Burg, op 7.860
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet