Clio Cup

Clio Cup: Melvin de Groot snelste in Dunlop SportMaxx Clio Cup

clio_assen_groot
Pole voor Melvin de Groot 

Melvin de Groot heeft op TT Circuit Assen de snelste tijd voor zich opgeëist in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Een spannende kwalificatie leverde vele positiewisselingen op, maar uiteindelijk was het toch De Groot, de man die als eerste een snelle tijd zette, die ook aan het eind bovenaan de lijsten stond. In de laatste seconden pakte Sheila Verschuur plaats twee, voor haar teamgenoot Sandra van der Sloot. Het onderlinge verschil tussen de top zes bedroeg echter niet meer dan 0,5 seconde. Door de omgekeerde startvolgorde (eerste acht) voor race één mag daar Marco Bikkers van pole position vertrekken.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus


Onder aanvoering van Robert van den Berg gaat de Dunlop SportMaxx Clio Cup voor de kwalificatie de baan op. Het is echter Melvin de Groot die als eerste een snelle tijd op de klokken zet. Na een paar ronden gaan de tijden snel omlaag waarbij Van den Berg de leiding neemt, voor Michael Bleekemolen en Marcel Duits. In elkaars slipstream klimmen de Landmacht-dames Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot naar de tweede en derde plaats. Meteen countert De Groot en de man van de eerste minuten pakt opnieuw de leiding met een voorsprong van maar liefst 0,7 seconden op Van den Berg.

clio_assen_bleekemolen
Michael Bleekemolen was voortdurend in de top te vinden

De Landmacht-dames blijven samenwerken en het is Van der Sloot die de tweede plaats pakt terwijl Addie van de Ven klimt naar plek vier maar binnen een paar minuten alweer van deze plaats verdreven wordt door Bleekemolen. Met nog enkele minuten te gaan is de volgorde daarmee De Groot, Van der Sloot, Van den Berg, Bleekemolen, Van de Ven, Verschuur en na problemen in het begin van de kwalificatie de sterk terugkomende Marco Bikkers gevolgd door Marcel Duits. Van der Sloot en Van den Berg weten hun tijden nog wel te verbeteren maar winnen daar geen plaatsen meer mee. Dat doen bij de allerlaatste doorkomst wel Verschuur, Van de Ven en Hans Bos. Verschuur verbetert zich zelfs naar plaats twee, Van de Ven naar vier en Bos naar zeven. Met de top zes binnen een halve seconde belooft het een spannende wedstrijd te worden. Omdat de top acht voor race één in omgekeerde volgorde van start gaat mag in deze race Marco Bikkers van pole position vertrekken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet