Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Kersbergen / Bleekemolen winnen race 1

Het gat was slechts een paar tienden, maar al verdedigend kwam Sebastiaan Bleekemolen als overwinnaar over de streep. Vanaf pole position hield Evan Kersbergen de koppositie, welke hij bij de pitstops in de handen van Sebastiaan Bleekemolen schoof. Deze wist er wel raad mee en behield de koppositie tot het einde van de race. Tim Coronel finishte als derde en mag zich daarmee wel kampioen bij de pro’s noemen.

Tekst: Daan Jeuken Fotografie: Tim Böhme

Bij de start was het Sebastiaan Visser die verrassend de tweede plek voor zich opeiste. De vervanger van Olaf Manthey verraste de semi-pro-kampioen Menno Kuus en pakte de tweede plek. Kuus kon echter goed aanhaken en pakte in ronde twee zijn plek weer terug.

 GT3actierace1

In de zesde ronde is het Luca Moro die zijn auto niet onder controle houdt en hiermee zorgt hij ervoor dat de Safetycar de baan op komt. Het duurt slechts twee rondjes voordat de Safetycar weer de pits in draait. Op dat moment is Evan Kersbergen bijzonder wakker en duikt een gigantische voorsprong de Tarzanbocht in. Daarachter probeert Paul Vahstal de tweede plek van Sebastiaan Visser te pakken, maar Visser houdt zich breed en behoudt de derde plek.

Bij de coureurswissels zijn het vooral Pieter Dubois en Phil Bastiaans die snel van plekkie wisselen. Zij gaan als achtste de pits in en komen er als zesde uit. Bij de herstart slaat Phil Bastiaans nogmaals toe en rukt op naar de vierde plek, door zowel Tim Coronel als Rory Bertram voorbij te gaan. Op kop is het Sebastiaan Bleekemolen die de eerste plek van zijn teamgenoot Evan Kersbergen vasthoudt.

In ronde zestien is het Tim Coronel die in één keer van de vijfde naar de derde plek oprukt. Slachtoffer bij dat duel, is Paul van Splunteren, die terugvalt naar de tiende plek. Phil Bastiaans blijft derde, maar ook dat duurt geen ronde. Wanneer Rory Bertram Bastiaans voorbij wil gaan, gooit Bastiaans het gat dicht en is hiervan zelf het slachtoffer en valt terug naar de negende plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet