WTCC

WTCC: Tom Coronel: ‘Vette blinde bochten in straten Porto’

tim_tom_coronel

Na het geslaagde optreden van de broers Tim en Tom Coronel (zie foto) met SEAT in de beide WTCC-races in het Tsjechische Brno, wordt komend weekeinde (4 en 5 juli) het volgende race-evenement van het FIA WK Toerwagens afgewerkt op het stratencircuit van Porto in Portugal. Hier komt Tom Coronel weer namens het SEAT Team Holland in actie.

Tekst en foto: PR

Twee jaar geleden was het WTCC al een keer te gast in Porto. Het evenement op het stratencircuit vindt om de twee jaar plaats, de vorige editie was goed voor ruim 100.000 bezoekers. Tom Coronel, die na de races in Brno een week vakantie doorbracht in Portugal, kijkt erg uit naar het evenement. "Gelukkig weer een stratencircuit, daar houd ik wel van", zegt hij. Na het optreden in Marrakesj en Pau is dit de derde keer dit seizoen dat het WTCC op een niet-permanent circuit in actie komt. Coronel heeft goede herinneringen aan de races in Porto. "De vorige keer was ik er de beste SEAT-rijder. Het circuit ligt me wel, al hebben ze de snelle chicane nu wat veranderd. Het gedeelte achterin is heel vet: een blinde bochtencombinatie die vol gaat!"

100ste WTCC-race
De tweede race in Porto van aanstaande zondag is een bijzondere: het is de 100ste race in het FIA WTCC sinds het kampioenschap in het jaar 2005 weer nieuw leven werd ingeblazen. Van de 98 tot nu toe verreden races won SEAT er 27, waarmee het Spaanse merk de op één na succesvolste constructeur in de recente WK-historie is. Bij de pole positions staat SEAT zelfs bovenaan: van de 49 mogelijke pole positions in de afgelopen evenementen sinds 2005 behaalde SEAT er 16. In de 98 verreden races reden SEAT-coureurs 21 keer de snelste raceronde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet