Diversen

Div: Spectaculair programma bij Formido Midzomerraces Assen

swift_prfoto

Met de eerste drie raceweekenden van het seizoen op Circuit Park Zandvoort achter de rug, maken de raceklassen uit het Dutch Power Pack zich op voor het volgende treffen op het TT-Circuit Assen. Op 4 en 5 juli komen de DPP-series in Drenthe in actie tijdens de Formido Midzomerraces.

Tekst: PR
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Hoofdattractie van het evenement is zonder twijfel het Tango Dutch GT4 Championship. Deze nieuwe eredivisie van de nationale autosport heeft de vorige twee evenementen reeds aangetoond dat het niveau van de competitie uitzonderlijk hoog is. Christiaan Frankenhout reist naar Assen af als leider in de stand om het kampioenschap. Met zijn Porsche 997 GT4 hoopt hij de concurrentie, bestaande uit topcoureurs als Jeroen Bleekemolen, Jan Lammers en Duncan Huisman die racen met kanonnen als de Corvette C6, Ford Mustang FR 500C, BMW M3 GT4, Aston Martin Vantage GT4 en Ginetta G50, achter zich te houden. Het Tango Dutch GT4 Championship rijdt komend weekend in totaal 3 manches.

Clio’s
Bezoekers van het evenement in 2008 zullen zich ongetwijfeld de felle strijd in de Dunlop SportMaxx Clio Cup herinneren, waarbij zelfs na de finish nog het nodige spektakel te zien was. Het startveld is minstens net zo sterk in 2009, met rijders als Melvin de Groot, Sebastiaan Bleekemolen, Robert van den Berg, Marcel Duits en Addie van de Ven. De tussenstand wordt echter aangevoerd door twee dames: Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur.

Jonge talenten in de Swift Cup
Fraaie reclame voor de autosport tonen de jonge talenten die strijden om de Formido Swift Cup race na race. Ondanks dat Pieter Schothorst het kampioenschap leidt, is geen voorspelling te maken over de uitslag van de races. Opponenten als Jeroen Slaghekke, Marth de Graaf, Sandra Douma en Marcel Dekker behoren net zo goed als Schothorst tot de podiumkandidaten.

Slipstreamen
Enerverende slipstream gevechten kenmerken de gevechten in de Formule Ford. Met zes overwinningen op rij lijkt Melroy Heemskerk oppermachtig, maar makkelijk zal hij het niet krijgen op het Drentse asfalt. Jeroen Mul, Rogier Jongejans en John Svensson hebben immers al goed laten blijken dat ze sterke opponenten zijn.

TDC
Natuurlijk ontbreekt ook de Toerwagen Diesel Cup niet, het multi-merkenkampioenschap dat bekend staat om haar lange afstandraces met zowel spanning op de baan als in de pitstraat tijdens de verplichte pitstops. Jeroen den Boer leidt met zijn Toyots Auris 2.2d het kampioenschap, op de voet gevolgd door Marcel Nooren met zijn BMW 120d.

Gastklasse
Een gastklasse tijdens de Formido Midzomerraces is het ABC Nederlands Kampioenschap voor Historische Toerwagens & GT’s. Het kampioenschap staat open voor toerwagens en GT’s gebouwd tussen 1947 en 1971 en komt twee maal in actie bij de Formido Midzomerraces.

BRL
De klap op de vuurpijl komt van de Benelux Racing League. Bij de vorige ontmoeting, tijdens de Tango Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort, verzamelde Collé-coureur Donald Molenaar de meeste punten. De verschillen zijn echter minimaal; Sandor van Es, Nelson van der Pol en Donny Crevels volgen hem op de voet. In de BRL Light, waar gestreden wordt met 240 pk sterke auto’s, leidt Marcel Peters.

Cosmo Bikini Car Wash
Naast het volle raceprogramma is er ook op de paddock veel te beleven. Zo wordt een deel van het rennerskwartier omgedoopt tot Speed Village waar zowel voor jong als oud veel te beleven is. Zo is er een heuse slipbaan aanwezig, waar ook met de raceauto’s geslipt kan worden. De Midzomerraces worden compleet gemaakt door een groot terras op de paddock, zomerse muziek en bij goed weer kan met de (race)auto, tegen kleine vergoeding, een bezoek worden gebracht aan de Cosmo Bikini Car Wash.

Gratis met het gezin naar de Midzomerraces met Formido
Tijdens de Formido Midzomerweken, bij de gelijknamige bouwmarkten, ontvangen klanten bij besteding van minimaal 15 euro een gratis Family Ticket. Een Family Ticket biedt gratis entree voor het rennerskwartier en hoofdtribune voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Overige kaarten zijn aan de kassa’s van TT-Circuit Assen verkrijgbaar voor 15 euro per stuk en zijn het hele weekend geldig. De kaart geeft op beide dagen toegang tot het gehele terrein inclusief het rennerskwartier waar alle raceteams staan opgesteld en de auto’s dus van dichtbij te zien zijn. Kinderen tot 12 jaar krijgen vijftig procent korting op de toegangsprijs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet