Diversen

Internationaal: Bas Lammers grijpt tweede Europese titel in Wackersdorf!

ek_baslammerspodium

Bas Lammers flikt het weer! Na in 2003 zijn eerste Europese titel te veroveren in de toenmalige Formula A klasse kan de talentvolle coureur een tweede Europese titel op zijn naam schrijven. In Wackersdorf werd afgelopen weekend het Europees Kampioenschap KZ1 en KZ2 verreden. Naast Lammers was er meer Nederlands succes. Jorrit Pex greep twee maal een podium.

Foto's copyright: Fastphoto.de (klik voor gallery)

“De laatste ronden leken de langste van m’n leven”
Bas Lammers moest van ver komen in de finale. Tijdens de kwalificatie series wist de Intreprid fabriek rijder zich goed naar voren te knokken tot een eerste positie, maar kon dit vanwege banden problemen niet vasthouden in de pre-finale. “Terugdenkende aan de pre-final dacht ik niet voor aanvang van de finale dat ik de titel zou binnenslepen” zo verklaarde Lammers met een grote glimlach na de wedstrijd. Lammers vervolgt: “Ik had een goede start, kwam goed in m’n ritme en schoof door naar een tweede positie na een inhaal manoeuvre op Marco Ardigo. Even later maakte Jeremy Iglesias een klein foutje waardoor ik kon passeren en de leidende positie over nam! De laatste ronden leken de langste van m’n leven..”

Met Jeremy Iglesias scoorde Intrepid een prachtige dubbelzege, Jonathan Thonon maakte het podium compleet met een derde positie. Ook Thomas Knopper zat er goed bij, maar zag net een podium verloren gaan op een zesde plek. Arjan Kievitsbosch en Rick Dreezen maakte de top tien compleet op een negende en tiende positie.

ek_pex

Pex tweemaal op podium
Jorrit Pex bewees afgelopen weekend wederom bij de huidige Europese top te horen in de KZ2 schakelklasse. De jonge pupil van Jos Verstappen kwam als achtste uit de series, net voor zijn broer Yard. Van Asseldonk werd hier keurig 12de voor Kevin Leijtens. In de pre-final klom de jongste van de broers Pex op tot een derde positie, waarna hij zich nog knap verbeterde in race 2 met een tweede podium positie! Yard Pex werd respectievelijk zesde en zevende. Van Asseldonk viel teleurstellend uit in de tweede race, na een prima achtste positie in race 1. De Italiaan Angelo Lombardo won het Europees Kampioenschap voor Tony Kart Jorrit Pex werd beste Nederlander met een vijfde positie.

Uitslagen KZ1

Uitslagen KZ2Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet