Diversen

Div: Sport Kort: Langstreckenrennen, Japanse F3, SEAT Léon Supercopa, Euroseries 3000 en GT Open

seat_leon_superc_noris1

Naast de uitgebreide berichtgeving van het vele racegeweld, hebben we op deze maandag ook weer een round-up van overige autosport van het afgelopen weekend. Hierbij de rubriek Sport Kort met nieuws over de SEAT Léon Supercopa, de VLN 49 Langstreckenrennen, de Japanse Formule 3, de Euroseries 3000 en de International GT Open.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Seat Léon Supercopa, Euroseries 3000 en International GT Open

SEAT Léon Supercopa
Tijdens het derde raceweekend van het seizoen in de SEAT Léon Supercopa (zie foto boven) was er dubbelfeest voor het team van Sartorius Black Falcon. Nadat op zaterdag Thomas Marschall op de Norisring al weer zijn vierde zege van 2009 had geboekt, was het een dag later zijn teamgenoot Christer Jöns de winst. Marschall staat riant aan kop, rookie Jöns is momenteel derde in het tussenklassement.

VLN 49 Langstreckenrennen
Tijdens de VLN 49 Langstreckenrennen was het weer een drukke boel. Op de extreem lange piste van de Nordschleife kwamen ruim 150 bolides in actie. De algemene overwinning werd een prooi voor het team van Phoenix Racing. De Audi R8 LMS werd bestuurd door het trio Hans-Joachim Stück, Marc Basseng en de onverslijtbare Frank Biela. Na bijna 3,5 uur racen had het winnende trio een voorsprong van 41 seconden op de Porsche van het koppel Chris Mamerow en Dirk Werner. De sluwe vos Uwe Alzen en zijn racepartner Lance David Arnold werden derde op dik 4,5 minuten achterstand.

podium_euroseries_3000

Euroseries 3000
Ook in de Euroseries 3000 zijn afgelopen weekend twee manches verreden. Marco Bonanomi won op Magny-Cours de eerste heat. Het was zijn eerste zege van het seizoen. De Red Bull-coureur startte vanaf P2 maar wist polesitter Fabrizio Crestani te verschalken. In de tweede race was er een surprise. Rookie Ben Hanley ging met de zege aan de haal. Hij bleef zijn teamgenoot Fabio Onidi minder dan een seconde voor (zie podiumfoto hierboven). Bonanomi heeft de leiding genomen in het klassement. Hij heeft 21 punten; dat is er slechts één meer dan Crestani.

Japanse Formule 3
Halverwege het seizoen is de spanning om de titel in de Japanse F3-titel groot. Na 8 van de 16 manches heeft klassementsleider Takuto Iguchi met 58 punten nog maar een kleine voorsprong op Yuji Kunimoto (57) en Marcus Ericsson (55). De laatstgenoemden wonnen afgelopen weekend op de Fuji Speedway beiden een race en beide coureurs collecteerden bonuspunten voor de snelste raceronde en het veroveren van een pole-position. Daardoor is de spanning erg toegenomen. Het leidende trio heeft een grote voorsprong op de rest van de deelnemers en gaat onderling uitmaken wie er 1, 2 en 3 worden dit jaar.

internat_gt_open

International GT Open
Het koppel Richard Lietz en Gianluca Roda heft een uitstekend weekend gehad in de International GT Open. Op het circuit van Spa-Francorchamps boekten zij afgelopen weekend een zege en een runner-up positie. Dankzij dit goede resultaat zijn zij de nieuwe leiders in het tussenklassement. De andere manche op Belgische bodem werd een prooi voor Raymond Narac en Patrick Pilet, eveneens racend in een Porsche.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet