Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Moeilijk weekeinde voor Jeroen Bleekemolen op Norisring

carrera_cup_norisring_start
Start van de Carrera Cup-race op de Norisring met Jeroen Bleekemolen in het middenveld

Terwijl Thomas Jäger na zijn overwinning op de EuroSpeedway op de Norisring zijn tweede zege op rij liet aantekenen en daarmee zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap vergrootte naar zes punten, beleefde Jeroen Bleekemolen een moeilijk weekeinde. Tijdens de vrije training op vrijdag leek het allemaal nog goed te gaan: de coureur uit Aerdenhout reed de snelste tijd en dat gaf hoop voor de rest van het evenement. In de kwalificatie had hij echter te kampen met remproblemen, waardoor hij niet verder kwam dan de veertiende plaats. "Hier op de Norisring zijn de remmen natuurlijk cruciaal, dus daarom ging het niet", verklaarde Bleekemolen, die het idee had dat het probleem vooral op de voorwielen zat. "We waren in de vrije training op droog heel snel, dus wat dat betreft maakten we ons geen zorgen, maar de kwalificatie vond op een natte baan plaats, en toen manifesteerden zich opeens de problemen." In de race moest Bleekemolen bij de start uitwijken en vervolgens werd hij ook nog aangereden, zodat er niet meer in zat dan de achtste positie. "Toen ik in de slotfase in m'n eentje reed, reed ik mijn snelste rondetijden", vertelde hij.

Tekst: René de Boer
Foto's: Porsche AG/Bildagentur Kräling


Optimistisch voor Zandvoort
Het loopt de afgelopen twee evenementen in de Duitse Porsche Carrera Cup voor Bleekemolen niet optimaal. Toch wil hij bijvoorbeeld niet de beschuldigende vinger in de richting van het team wijzen. "Het is gewoon een samenloop van omstandigheden. Zoals op de Lausitzring, daar was het gewoon een verkeerde strategie, en later zaten we fout met de bandenkeuze. Dat zijn dingen die kunnen gebeuren. Als alles op z'n plaats valt, kunnen we gewoon goed mee." Wat dat betreft is de Nederlandse coureur dan ook optimistisch gestemd voor de volgende race, zijn thuiswedstrijd op Circuit Park Zandvoort. "We hebben afgelopen week met de Porsche getest op Zandvoort en dat ging super, dus daar verwacht ik inderdaad wel veel van. Het mag nou wel weer een keertje goed gaan."

carrera_cup_norisring_britto
Sterk Carrera Cup-optreden in Neurenberg: Valdeno Brito

Sterke vertegenwoordiger uit Brazilië

Een verrassend sterk optreden in de Carrera Cup beleefde de Braziliaan Valdeno Brito, die normaliter in zijn eigen land in de nationale stockcar-toerwagenklasse actief is. Hij vond onderdak bij het team van routinier Franz Konrad en reed op de Lausitzring zijn eerste Carrera Cup-race, die hij als zevende afsloot. Op de Norisring scheen hij het echter in het bijzonder naar zijn zin te hebben: hij werd heel verdienstelijk tweede. Nicolas Armindo keerde eenmalig als gastrijder terug in de cup als teamgenoot van Jeroen Bleekemolen bij ARAXA Racing. De Franse Portugees, die als derde eindigde, kreeg als gastrijder geen punten.

Uitslag:

1. Thomas Jäger, Dui, 35r. in 33:50,813 (gem. 142,701 km/u)
2. Valdeno Brito, Bra, op 0,289
3. Nicolas Armindo, Fra, op 1,819
8. Jeroen Bleekemolen, Ned, op 14,284

Stand na 3 van 9 races:

1. Jäger, 58 punten
2. Seyffarth, 52
3. Thiim, 42
4. Bleekemolen, 39
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet