Diversen

Div: Jens Klingmann maakt hattrick vol

lambo_klingman_r3
Jens Klingmann behaalde zijn derde overwinning van het weekeinde

Na zijn overwinningen in de eerste beide races won de Duitser Jens Klingman ook de derde en laatste race van de Lamborghini Blancpain Supertrofeo op de Norisring. In de wedstrijd, die wederom over 40 minuten ging, bleef de Duitse Formule 3-coureur de Tsjechische oud-DTM-rijder Jarek Janis voor. De derde plaats ging naar de Duitse combinatie Maxi Götz/Achim Winter. Peter Kox was de enige resterende Nederlander in het startveld, hij eindigde samen met (of ondanks) zijn Zwitserse teamgenoot Marc A. Hayek als zesde.

Tekst: René de Boer
Foto's: Malcolm Griffiths/Lamborghini Blancpain Supertrofeolambo_kox_rijderswissel
Rijderswissel: Hayek (rechts) eruit, Kox erin

Brinkmann Motorsport reist voortijdig af
Het team Brinkmann Motorsport, dat vanmorgen nog uitstekend derde werd dankzij een prachtige inhaalrace van Arjan van der Zwaan, was er in de derde en laatste race van het Norisring-weekeinde niet meer bij. Het team was ontevreden over de manier waarop de remproblemen met de Lamborghini's worden aangepakt en besloot daarop voortijdig uit Neurenberg af te reizen.

lambo_kox_off
Peter Kox rijdt weg voor de tweede helft van de race

Peter Kox was daarmee de enig overgebleven landgenoot in de race. "Het was wel leuk, maar voor mijn teamgenoot Marc Hayek was het niet eenvoudig. Hij reed pas zijn tweede raceweekeinde, en dan gelijk op de Norisring en met zo'n auto, dat is best wel heftig." De volgende Lamborghini-races worden verreden in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa-Francorchamps.

Uitslag:
1. Jens Klingmann, Dui, 43 r. in 40:50,984 (gem. 145,264 km/u)
2. Jarek Janis, Tsj, op 19,898
3. Maxi Götz-Achim Winter, Dui, op 38,429
6. Marc A. Hayek-Peter Kox, Zwi-Ned, op 1 ronde


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet