DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisring 2


norisring_10

De race op de Norisring is de thuisrace van Audi, waarvan het hoofdkwartier in Ingolstadt op nog geen uur afstand van Neurenberg ligt. Wij waren eerder deze week even bij Audi Sport op bezoek.

norisring_11

De zo succesvolle sportafdeling is ondergebracht in een onopvallend gebouw, een voormalige supermarkt in de Ringler Strasse. Erachter staan heel wat containers, want de ruimte is eigenlijk veel te klein. Maar er wordt binnen afzienbare tijd nieuw gebouwd.

norisring_31

Audi pakt traditioneel op de Norisring altijd flink uit, met een enorme klanten-hospitality (boven), een extra tent voor medewerkers van de fabriek en de team- en pers-hospitality aan het water.

norisring_13

In het kader van het jubileum, Audi bestaat dit jaar 100 jaar, werd de Audi Front uit 1934 meegebracht. Jarenlang werd gedacht dat deze auto niet meer bestond, maar de man die voor Audi naar historische auto's zoekt, vond er uiteindelijk één in een advertentie in een oldtimerblad... De auto werd vakkundig gerestaureerd en is inmiddels weer in prachtige staat.

norisring_14

Ook de Audi R15 TDI uit Le Mans is in Neurenberg te zien. De afgelopen jaren kon Audi in Neurenberg altijd de winnende Le Mans-auto presenteren. Nu het merk dit jaar eens niet gewonnen heeft, zal er best wel even intern gediscussieerd zijn, of de auto wel naar de Norisring moest komen.

norisring_21

Bij Audi zijn dit weekeinde ook diverse skiërs te gast, waaronder wereldkampioenen Maria Riesch (links, tegenwoordig met donker haar) en Kathi Hölzl (rechts, met de rug naar het publiek).

norisring_15

Ook de ADAC beschikt vanaf dit weekeinde over een nieuwe eigen hospitality. Buiten wordt reclame gemaakt voor het ADAC Masters Weekend en de ADAC GT Masters.

norisring_16

Binnenin zijn er keurige tafels en stoelen, in de bus is een apart kantoor ingericht voor ADAC-sportpresident Hermann Tomczyk. Tot de gasten behoort dit weekeinde FIA GT-promotor Stéphane Ratel. Naar verluidt wil hij volgend jaar een race in het voorprogramma van de DTM op de Norisring voor zijn nieuwe FIA GT-wereldkampioenschap, als dat tot stand komt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet