DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisring 2


norisring_17

En nu we het toch over rijk worden hebben: op de Norisring is voor het eerst de Lamborghini Blancpain Supertrofeo te gast bij de DTM, de nieuwe merkencup van de Italiaanse fabrikant. De Lambo-organisatie pakt de zaken zeer professioneel aan en koos voor een hospitality in de vorm van legertenten. Dat wekt bij sommigen op de Norisring wellicht wat vreemde associaties op, maar het ziet er wel stoer uit.

norisring_30

In de hospitality is er uitstekende Italiaanse catering, inclusief (verreweg!) de beste espresso in de paddock, en aandacht voor details, zoals de meloen met Lamborghini-logo.

norisring_24

Ook in deze serie is er Nederlandse inbreng: Douwe Hilarius (l.) is projectmanager bij Lamborghini voor de raceklasse, die eind juli in actie komt tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps en later dit jaar ook in Barcelona nog bij de DTM rijdt.

norisring_29

Voor cupsponsor Blancpain is er in de hospitality een speciale hoek ingericht, waar een gepassioneerde Zwitserse uurwerkmaker de details van een fraai mechanisch uurwerk uitlegt. Voor uw redacteur, als groot liefhebber van mechanische horloges, een interessant exposé, al heb ik een ander Zwitsers merk.

norisring_19

Ter gelegenheid van de sponsoring door Blancpain ontwikkelde het merk een uurwerk met een ingegraveerde Lamborghini op de tourbillon. Een heel fraai detail.

norisring_22

De mooist gedecoreerde Lamborghini in het veld is volgens ons zonder meer de Brinkmann Motorsport-auto van Arjan van der Zwaan en Siebrand Dijkstra. Laatstgenoemde verloochent zijn afkomst niet: de auto is voorzien van de karakteristieke Friese vlag, compleet met "pompeblêdden"!

norisring_23Lamborghini-baas Stefan Winkelmann is ook in Neurenberg aanwezig. De gepassioneerde autosportliefhebber volgt de races nauwgezet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet