Supercar Challenge

DSC: Lange safetycar-situatie geeft race op Spa andere wending


donovan

In de Supersport I-divisie had Duncan Huisman, die dit weekend rijdt met Jan Storm, een goede start. Hij pakte de eerste positie in zijn divisie, waarna hij gevolgd werd door Michael Donovan. Henk Thuis verloor bij de start van de race zijn vierde startpositie aan Martin Webb en aan Nol Köhler. Thuis vocht zich daarna terug, waarbij het in de busstop-chicane tot een touché kwam tussen Köhler en Thuis. Beiden konden hierna wel hun weg vervolgen.

Hierachter was er een spannend gevecht tussen Kees Kreijne in de Aston Martin Vantage en Erol Ertan en René Wijnen, die beiden een Renault Mégane Trophy besturen. Lang bleef Ertan het andere tweetal voor, maar na een kwartier moest hij toch zijn meerdere erkennen aan zijn concurrenten.

haane_kohler

Na de pitstops en de safetycar-situatie was het Michael Donovan die de eerste plek had overgenomen van Jan Storm, die het stuur had overgenomen van Duncan Huisman. Storm verloor bij de herstart al snel een paar plekken aan onder andere Kees Kreijne en Henk Haane, die het stuur ha overgenomen van Nol Köhler. Ook Pieter Dubois ging voorbij aan Storm en vocht zich daarna een weg verder naar voren.

dubois

Uiteindelijk eindigde Dubois op de derde positie, want hij ging ook nog voorbij aan Kees Kreijne. “Het ging echt super”, aldus Pieter Dubois na afloop. “Ik kon na de pitstops veel auto’s inhalen totdat ik spinde in La Source. Daarna kon ik ze nog een keer allemaal gaan inhalen. Ik had echt de ‘drive’ vandaag.” Tweede werden Nol Köhler en Henk Haane, achter winnaar Michael Donovan.

zweerde

Bij de Supersport II-divisie ging het bij de startopstelling al fout voor Pieter van Soelen. De snelle BMW-coureur, die tijdens de Pinksterraces nog de zondagrace won, had technische problemen met zijn bolide. De BMW 132 GTR ging namelijk steeds in noodloop, waardoor racen onmogelijk was.

Milko Tas had wel een goede start, want hij werkte zich in de eerste ronde al op van positie vijf naar positie twee. Tas kon daarna aansluiten bij koploper Bert van der Zweerde en bleef slechts op een paar seconden van de koploper.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet