Formule 2

Formule 2: Tobias Hegewald pakt overwinning op Spa

Tobias Hegewald pakte een overtuigende overwinning op Spa-Francorchamps voor Andy Soucek en Miloš Pavlović. De race kende een dramatisch start voor Robert Wickens die niet van zijn plaats kwam en werd geramd door Jason Moore. De safety car werd ingebracht om alle brokstukken van de baan te halen. Na de herstart deed Souchek er alles voor om Hegewald te passeren maar raakte van de baan bij Les Combes. De Spanjaard behield zijn tweede plaats maar blokte daarbij Julien Jousse bij zijn terugkeer op de baan. Pavlović profiteerde van dit racemoment en passeerde Jousse voor de derde plaats.

Philipp Eng en Alex Brundle moesten na een botsing de strijd staken. De strijd om de zesde plaats was hevig en bij de crash was ook Jolyon Palmer betrokken, die met schade aan de voorvleugel steeds verder terugzakte. Hegewald vergroote zijn voorsprong tot vier seconden en reed probleemloos naar zijn eerste overwinning. Soucek reed zonder verdere tegenstand naar de tweede plaats. De hevige strijd om de laatste podiumplaats tussen Pavlović en Jousse werd uiteindelijk in het voordeel van de Servische coureur beslist.

Soucek deed goede zaken in het kampioenschap, en is de nieuwe koploper met 23 punten. Bortolotti en Jousse volgen met 21 punten voor Wickens met 20. Morgenmiddag om 15:05 uur volgt de zesde wedstrijd.

FIA Formula Two Championship, Spa-Francorchamps, Race 1:
1. Tobias Hegewald, 11 ronden
2. Andy Soucek, + 4.149s
3. Milos Pavlovic, + 7.896s
4. Julien Jousse, + 8.619s
5. Jack Clarke, + 19.406s
6. Tom Gladdis, + 19.955s
7. Henri Karjalainen, + 21.720s
8. Edoardo Piscopo, + 27.003s
9. Mirko Bortolotti, + 34.193s
10. Kazim Vasiliauskas, + 36.390s

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet