Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercars met vol veld naar Spa


6_kohler

Die concurrentie bestaat onder andere uit Nol Köhler en Henk Haane, die evenals het duo Thuis/Habets rijden met een Porsche 997 GT3. Tevens mogen Thuis en Habets tegenstand verwachten uit het kamp van Carworld Motorsport, waar Erol Ertan met zijn Renault Megane Trophy op Zandvoort zijn eerste overwinning in de DSC behaalde. Ook het duo Wijnen/Dubois is altijd snel op Spa met de Renault Megane Trophy. Tot slot mag ook zeker Kees Kreijne niet worden uitgevlakt, want Kreijne presteert met zijn verbeterde Aston Martin Vantage zeer goed en behaalde op Zandvoort al een keer het podium.

Supersport II
De meeste strijd is er momenteel in de Supersport II-divisie van de Dutch Supercar Challenge. Hier zijn namelijk zeer veel kanshebbers op de overwinning. Wat te denken van Bob Herber en Milko Tas in de Saker GT of Bert van de Zweerde en Richard van den Bos in de door JR Motorsport geprepareerde BMW E46 M3 GTR? Het zijn slechts enkele namen die kans hebben op een overwinning op Spa Francorchamps. Naast deze heren zijn namelijk ook Pieter van Soelen, Piet Versluis, Luc de Cock, het duo Van der Voort/Claassen en de Duitser Martin Roos serieuze kanshebbers op de dagzege. Opvallend is dat Bob Herber en Milko Tas momenteel aan de leiding gaan van het kampioenschap maar dit jaar nog geen overwinning hebben weten te boeken. Gaat dat wel gebeuren op Spa Francorchamps?

Sport
In de Sport-divisie van de DSC is er één duo dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Nik de Jong en Koen Bogaerts boekten dit jaar al vijf overwinningen en staan dan ook met ruime voorsprong eerste in het kampioenschap. Bij de concurrentie staan de ontwikkelingen echter niet stil. Zo komt men bij Downforce Motorsport steeds dichter aan de tijden van het duo De Jong/Bogaerts en zien we dat Willem van der Kooi en Ben Verwoedt ook steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Bovendien wist Guillaume Schulz ook al enkele malen het podium te bereiken met zijn Lotus. Een foutje is zo gemaakt, Nik de Jong en Koen Bogaerts moeten dus ook op Spa uiterst geconcentreerd blijven om de opgebouwde voorsprong niet uit handen te geven.

Andere klassen
Naast de Dutch Supercar Challenge komen er ook tal van andere klassen naar Spa Francorchamps. Eén van de hoogtepunten is het FIA Formule 2 kampioenschap, waarin jonge coureurs zich in de kijker proberen te rijden van de grote F1-teams. Daarnaast verschijnen ook het Euro F3-kampioenschap en het Italiaanse Formule Renault 2.0-kampioenschap aan de start. GT- en toerwagenliefhebbers komen aan hun trekken met het International GT-Open en de Britcar. De toegang tot het evenement is gratis, want via de website van het evenement, www.race-rally.be, zijn gratis tickets te downloaden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet