Superleague Formula

Superleague Formula: Antonio Pizzonia tekent opnieuw bij Corinthians

Evenals afgelopen seizoen komt de Braziliaan Antonio Pizzonia dit jaar in de Superleague Formula uit voor Corinthians. Pizzonia heeft een goede staat van dienst en reed zelfs enkele jaren in de Formule 1. Hij maakte zijn F1-debuut in 2003 bij Jaguar en nam in totaal deel aan 20 Grands Prix. Hij scoorde daarin acht WK-punten. Pizzonia leek een begenadigd talent en won veel hoofdprijzen in de aanloop naar de hoogste divisie van de autosport. Eénmaal aangekomen bij dat station, kon hij dit talent niet omzetten in klinkende resultaten.


Tekst PR

pizzonia4


Tussen 1991 en 1996 leerde hij de basis met karting, zoals bijna alle Formule1 coureurs. In 1997 verhuisde hij naar Groot-Brittannië om in de Formule Vauxhall te racen. Pizzonia werd dat seizoen tweede en won het Winter Festival. In 1998 deed hij dat nog eens dunnetjes over in het Formule Renault Winter Festival. Een jaar later greep de getalenteerde Braziliaan de Britse Formule Renault-titel en eindigde als tweede in de Europese Formule Renault. In 2000 won hij de Britse Formule 3 om vervolgens een jaar later, voor het seizoen 2001 over te stappen naar de Formule 3000 waarin hij één race won en tweede werd in het kampioenschap. In 2002 bleef hij in de Formule 3000 maar werd tevens testrijder van Williams.

Door een aantal indrukwekkende testresultaten werd hij gecontracteerd door Jaguar, als teammaat van Mark Webber. Zijn resultaten waren echter onvoldoende en hij werd halverwege het seizoen vervangen door Justin Wilson. In 2004 ging Antonio opnieuw testen voor Williams en na de Grand Prix van Duitsland mocht hij Marc Gené vervangen. Hij reed vier Grands Prix, waarvan hij er in drie punten pakte. In de Grand Prix van België reed hij zelfs even op kop. Toen Ralf Schumacher echter terugkwam na een blessure moest Pizzonia zijn zitje weer afstaan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet