Superleague Formula

Superleague Formula: Sonangol naamgever Superleague Formula voor seizoen 2009 en 2010

Superleague Formula gaat een belangrijke nieuwe periode in na het tekenen van een twee-jarig partnerschap met oliegigant Sonangol. De multinational mag zich vanaf nu de naamgever noemen van de prestigieuze race die het beste van internationale autosport combineert met de passie van wereldniveau clubvoetbal. Het 2009 seizoen trapt dit weekend (27/28 juni) af in Magny-Cours en zal vanaf nu "Superleague Formula by Sonangol" heten.

Tekst PR

Sonangol is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich bezig houdt met de olie- en gasproductie in Angola. Het staatsbedrijf is na de Angolese onafhankelijkheid van Portugal in 1975 opgericht en ontving een mandaat voor het beheer van 's lands substantiële gas- en oliereserves. Ondanks dat de staat de enige aandeelhouder is, is Sonangol altijd als privaat bedrijf gerund en staat het onder strikt toezicht voor wat betreft de bewaking van zowel de efficiëntie als productiviteit.

"Nu wij op de drempel staan van de start van ons tweede seizoen zijn wij enorm blij met de aankondiging van deze nieuwe samenwerking met Sonangol. Dit partnerschap zal een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling en groei van Superleague Formula," volgens Alex Andreu, president van Superleague Formula.

"Sonangol is een ambitieus bedrijf met een wereldwijde visie en daarmee een perfecte combinatie met Superleague Formula, die dezelfde doelstellingen nastreeft. We zullen gedurende de volgende twee jaar nauw samenwerken om allebei onze merken verder te ontwikkelen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet