Formule 1

Formule 1: Max Mosley laat zich niet door teams wegsturen

max_mosley

Max Mosley laat zich niet wegsturen door de Formule 1-teams. De voorzitter van de internationale autosportfederatie FIA heeft dat in een brief laten weten naar aanleiding van de beslissing van acht renstallen om volgend jaar uit de F1 te stappen.

Mosley kwam zwaar onder druk te liggen na het rigoureuze besluit van de teams. Hij is echter niet van plan zijn functie neer te leggen. Hij denkt er zelfs aan zich opnieuw verkiesbaar te stellen. "Het is de afgelopen weken duidelijk geworden dat de teams willen dat ik vertrek. Na deze aanval op mij overweeg ik echter terug te komen van mijn beslissing om niet voor een volgende ambtstermijn te gaan.''

Vertrek in oktober
De positie van Mosley wankelde vorig jaar wegens een seksschandaal. Nadat hij toen toch het vertrouwen had behouden, kondigde hij aan in oktober van dit jaar te vertrekken. Daar komt hij nu op terug. "De leden van de FIA beslissen over mijn positie en niet de teams of de fabrikanten'', stelde Mosley. De leden van de FIA komen woensdag in Parijs bijeen om de situatie in de Formule 1 te bespreken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet