IndyCar

IRL: Scott Dixon naar de Ferran Motorsports?

Regerend IRL-kampioen Scott Dixon wordt sinds afgelopen zondag in verband gebracht met het team van Gil de Ferran Motorsports dat op dit moment in de ALMS-series actief is.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Honda Racing USA

dixon_iowa
Heeft Scott Dixon de sleutel van de IRL-transfermarkt in handen?

Scott Dixon weg bij Ganassi?
Na de wedstrijd in Iowa gonst het van de geruchten. Regerend kampioen Scott Dixon zou op het punt staan om Ganassi Racing te verlaten. Zijn naam wordt in verband gebracht met het team van Gil de Ferran Motorsports dat vanuit de ALMS wil overstappen naar de Indycarseries. Tevens zijn er geruchten dat de naam van Danica Patrick in verband brengt met Ganassi. Scott Dixon voelt daar weinig voor. “Ik heb in 2005 gezien hoe dat werkte toen Darren Manning en
Ryan Briscoe bij ons reden.” De IMG Group onderhandelt op dit moment inderdaad met Chip Ganassi over een mogelijke overstap van Danica. Het contract zou dan ook ruimte bieden voor geselecteerde NASCAR-wedstrijden.

danica_iowa
Danica Patrick blijft volgens insiders in Amerika. Het wordt geen USF1 maar
vermoedelijk IRL en NASCAR bij Ganassi.

IRL naar Brazilië
Terry Angstadt van de IRL maakte recentelijk bekend dat er in 2010 twee nieuwe circuits op de kalender verschijnen. Er komt een stratenrace in Brasilia, Brazilië op de kalender terwijl er ook voor een wedstrijd op Barber Motorsports Park in Alabama wordt onderhandeld. Verder bevestigde Angstadt dat er van IRL zijde geen belangstelling was voor wedstrijden in Cleveland en Houston die in het verleden tot de Champcarkalender en traditie behoorden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet