NASCAR

NASCAR: Verrassende zege Kasey Kahne in Sonoma

kasey_kahne_infineon

De NASCAR roadcourse wedstrijd op Infineon Raceway leverde een verrassende winnaar op. Kasey Kahne wist Tony Stewart na vier herstarts achter zich te houden en boekte zijn eerste roadcourse overwinning voor het team van Richard Petty Motorsport.


Tekst: Willem J. Staat
Foto: NASCAR


Kasey Kahne verrassend winnaar op Infineon Raceway
Kasey Kahne boekte afgelopen zondag zijn 10e NASCAR Sprint Cup overwinning. Voor Kahne die op een roadcourse nooit hoger geëindigd was dan 15e was het zijn allereerste overwinning dit seizoen. Kahne bezorgde het team van de legendarische Richard Petty die in NASCAR 200 overwinningen behaalde en dan ook “The King” wordt genoemd, de eerste zege sinds 1999 toen John Andretti voor het team de laatste overwinning pakte. Petty: “Ik kan dit niet geloven.” Door de problemen bij Chrysler verkeert het team in een diep dal en Kahne uitte meermaals kritiek over de motoren. Ook hangt er een schaduw over de toekomst van het team dat mede-eigendom is van George Gillett, die afgelopen week de NHL Montreal Canadiens ijshockeyclub verkocht om de solvabiliteit te verhogen. Richard Petty: “Wij hebben in ieder geval weer geld om volgende week te racen.”

In de 80e ronde nam Kahne de leiding van Scott Speed over en behield ondanks de druk van Tony Stewart de leiding tot het einde van de wedstrijd in handen.

Wederom goed resultaat Marcos Ambrose
De Australiër Marcos Ambrose was wederom dicht bij de overwinning maar zag zijn kansen na de zaterdagtraining behoorlijk slinken toen hij een motor moest wisselen. Volgens het NASCAR-reglement ben je dan verplicht om achteraan te starten. “Ik zou deze wedstrijd graag gewonnen hebben, maar die opgeblazen motor afgelopen zaterdag beroofde ons van onze kansen. Maar die derde plek hier voelt aan als een overwinning.” Een ervaring die Ambrose vorig jaar ook op Watkins Glenn beleefde. Toen werd hij na een opgeblazen motor in de vrije training, alsnog derde in de race.

Uitslag
1, Kasey Kahne Dodge 113 ronden
2, Tony Stewart Chevrolet 113 ronden
3. Marcos Ambrose Toyota 113 ronden
4. Jimmie Johnson Chevrolet 113 ronden
5, Denny Hamlin Toyota 113 ronden
6. Juan Pablo Montoya Chevrolet 113 ronden
7. A.J. Allmendinger Dodge 113 ronden
8. Clint Bowyer Chevrolet 113 ronden
9. Jeff Gordon Chevrolet 113 ronden
10.Elliott Sadler Dodge 113 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet