V8 Supercars

V8 Supercars: Overwinningen voor Whincup en Caruso in Hidden Valley

De V8 Supercarwedstrijden in Hidden Valley werden gewonnen door Jamie Whincup en Michael Caruso. Vooral de tweede wedstrijd gaf een verrassende wending met nieuwe winnaars te zien.

Tekst Willem J. Staat

caruso_1
Een overgelukkige Michael Caruso. Voor het
eerst wint de underdog in V8 Supercars!!


Whincup wint eerste wedstrijd
Jamie Whincup won afgelopen weekend de eerste wedstrijd van het Australian V8 Supercarkampioenschap in Hidden Valley. Zijn merkgenoot Mark Winterbottom eindigde als tweede, gevolgd door Will Davison met de Toll Holden VE Commodore die als negende gestart was. Tijdens de verplichte pitstops kon Davison twee plaatsen goed maken. “Eigenlijk had ik nog niet eens zo’n bijzondere race. Alleen de set-up verschilde iets met die van de auto van Garth Tander.” Verklaarde Davison na afloop. Tander eindigde als vijfde en Todd Kelly als vijfde/ Zijn broer Alex Davison reed een opvallende wedstrijd. Vanaf een 30e startplek wist hij zich naar een 19e plaats op te werken. In de tweede race zou Alex voor nog meer sensatie zorgen.

Underdogs winnaar tweede wedstrijd
De tweede wedstrijd in Hidden Valley leverde een verrassende einduitslag op. Gelukkig is het nog steeds mogelijk dat underdogs kunnen winnen. Afgelopen weekend behaalde Michael Caruso met de Gary Rogers Motorsport zijn allereerste V8 Supercaroverwinning en versloeg daarmee de gevestigde orde. Caruso bezorgde Holden daarmee de tweede overwinning dit seizoen. “Hier heb ik jaren van gedroomd. Wij zijn een low-budget team hebben vandaag de teams verslagen die Bathurst en vele kampioenschappen hebben gewonnen, Wat een fantastisch gevoel” aldus een overgelukkige Michael Caruso die er 62 V8 Supercarwedstrijden voor nodig had om op de hoogste trede van het podium te staan. Een safetycarfase aan het slot van de wedstrijd leek zijn overwinning even in gevaar te brengen. Zeker toen Alex Davison met de Irwin Fird Falcon druk begon te maken. Ook voor Alex Davison, die velen nog kennen uit de Duitse Porsche Carrera Cup, was het een uitstekend resultaat. “Vooral aan het begin is het op harde banden moeilijk als je door iedereen om de oren gereden wordt. Je moet geduld hebben. Vooral met de zachte band passeerde ik concurrenten alsof ik snoep van een baby wegnam. Zo snel ging het. Ik wil dit team verder opbouwen maar daar hebben we zeker nog 2,5 jaar voor nodig.” Davison gaf zijn oude teambaas Larry Perkins nog een flinke sneer na. “Hij heeft me helemaal opgerookt en ik heb daar nooit een fatsoenlijke kans gekregen. Ik ben naar Europa gegaan en dankzij de Porsche Cup kreeg ik mijn carrière weer op de rails” aldus een overgelukkige Davison.


caruso_2
Het team van Gary Roger Motorsport beschikt over het laagste bduget in V8
Supercars. Toch slaagden zij erin om te winnen in Hidden Valley. Een prachtige
prestatie


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet