Diversen

Div: Sport Kort: Nieuws uit Indy Lights, Formula BMW, F3, GT3, GT4 en Formula Masters

beatriz_wint

Met de Formule 1, Indycars, WTCC, Porsche Supercup, GP2, Formule 2 en FIA GT werd er afgelopen weekend enorm veel geracet. Maar er was nog veel en veel meer. Lees hier een round-up in Sport Kort.

Tekst: Marc Kok
Foto's: PR en Chris Schotanus

Girl Power in Indy Lights
Girl Power in de Indy Lights, waar Ana Beatriz de winst wist te pakken (zie foto boven). Na 115 rondjes op de Iowa Speedway versloeg de snelle lady Wade Cunningham en James Hinchcliffe. Junior Strous was wederom niet van de partij in het Lights veld. Beatriz, die acht rondjes voor de finishvlag de kop overnam van Cunningham, kreeg 30.000 dollar overwinningspremie voor haar zege.

robin_frijns_wint

Fraaie zege Robin Frijns in Formula BMW
Robin Frijns heeft een fraai succes geboekt. De Nederlandse rijder, die onlangs tijdens het Masters of F3-weekend op Zandvoort ook al goed voor de dag kwam, wist de eerste race van de Formula BMW op Silverstone te winnen. De Nederlander was als vierde gestart en pakte in de slotronde de kop. In de tweede manche kwam hij in het 26 wagens sterke veld als 10de over de meet. De winst ging in die manche naar de Deen Christensen. Jack te Braak kwam tot een 12de plaats en viel een keer uit.

Formula Master
Geen Hollandse successen bij de Formula Master. In het 15 wagens tellende veld kwam Dennis Retera afgelopen weekend in Brno tot een 10de en 8ste stek. Zijn ploegmaat en landgenoot Kelvin Snoeks was 12de en 9de. De races werden een prooi voor Fabio Leimer en Alexander Rossi.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet