Formule 2

Formule 2: Eerste zege Andy Soucek in Brno

De tweede wedstrijd van het FIA F2 kampioenschap in Brno leverde een overwinning op voor de Spanjaard Andy Soucek, die vanuit de vijfde startplek de leiding greep.

Tekst Willem J. Staat


Eerste zege Andy Soucek
Doordat Henry Surtees en Mikhail Aleshin
bij de start niet goed van hun plek kwamen kon Nicola de Marco de leiding nemen. Andy Soucek die vanaf de startplek vertrok ging in de eerste ronde buitenom aan Julien Jousse voorbij en pakte de tweede plaats.Een crash in de eerste ronde zorgde ervoor dat zeven deelnemers waaronder Alex Brundle, Henri Karjalainen, German Sanchez, Pietro Gandolfi en Carlos Iaconelli voortijdig hun Waterloo vonden.

Nicola De Marco maakte in de vierde ronde een fout en viel naar de vierde plek terug. In de slotfase wist hij Edoardo Piscopo nog te passeren en pakte de laatste podiumplek.”

Andy Soucek: “Het was een mooie race. Ik had het voornemen om Nicoala aan te vallen maar achteraf vond ik het te riskant. Het was een mooi gevecht met Julien maar het was natuurlijk prachtig dat ik dit weekend mijn eerste overwinning behaalde. De volgende wedstrijd is op Spa en ik hoop dat ik daar een podium of de overwinning kan halen.”

Voor Julien Jousse was het zijn eerste Formule 2 podium dit weekend. Jousse: “Toen al die auto’s in het begin voor mij stopten was het best wel tricky. Maar ik had in ieder geval een goeie start. Het gevecht met Andy was erg hard maar leverde in ieder geval punten voor het kampioenschap op. Ik hoop dat ik deze trend kan voortzetten.”

Voor de Marco, die zijn eerste podium scoorde was het eigenlijk een zuurzoet moment. “Ik maakte een fout en ik ben erg teleurgesteld” aldus de Italiaan. Ik had een goeie start, was snel en normaal maak ik dit soort fouten niet. Ik verloor, maar ik heb in ieder geval een podium"

Uitslag
1.Andy Soucek, 14 ronden
2. Julien Jousse, +2.165s
3. Nicola De Marco, +7.075s
4. Edoardo Piscopo, +10.044s
5. Milos Pavlovic, +11.498s
6. Armann Ebrahim, +14.426s
7. Tobias Hegewald, +18.198s
8. Kazim Vasiliauskas, +18.864s

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet