Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Da Costa ook de snelste in de regen

In alle vroegte is vanmorgen de tweede NEC Formule Renault 2.0 manche op het circuit van Oschersleben verreden. Onder regenachtige weersomstandigheden was het wederom Antonio Felix Da Costa die met de overwinning aan de haal ging.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: Chris Schotanus

21jun09-240

Voor aanvang van de tweede wedstrijd regende het aardig door en dus vertrokken alle rijders op regenbanden. Poleman Daniël de Jong had bij de start van de race duidelijk last van deze weersomstandigheden. Hij kwam te vroeg van zijn plaats en viel vervolgens terug naar de 12e positie. Later zou De Jong een drive-through penalty krijgen voor zijn valse start, waardoor hij zijn race in de achterhoede moest vervolgen. Kevin Korjus had wel een goede start en pakte de leiding in de race, voor Da Costa en Sorensen.

Het duurde echter niet lang voordat Da Costa, die overigens vanaf de 8e plaats was gestart, Korjus wist te verschalken en de leiding overnam. De Portugees herhaalde zijn kunstje van gisteren en kon al snel een voorsprong opbouwen. Achter hem waren teamcollega’s Magnussen en Giermaziak zich ook aardig naar voren aan het vechten. Magnussen kon halverwege de race beslag leggen op de derde positie, terwijl Giermaziak en Nigel Melker felle gevechten om de vierde positie leverden. Melker was de Pool te snel af en claimde dus de vierde positie.

In het middenveld reed Mathijs Harkema een volwassen race. Harkema was gestart vanaf de veertiende plek en kon in de openingsfase van de race de top 10 inrijden. Tijdens het verloop van de race verloor hij echter enkele posities. Uiteindelijk kwam Harkema na een goede race als elfde over de finish.

Tegen het einde van de wedstrijd bleef de volgorde aan de kop van het veld ongewijzigd. Da Costa claimde dus zijn tweede zege van het weekend en leidt hiermee het tussenklassement. Sorensen werd tweede, terwijl Magnussen als derde over de finish kwam. Melker zag in de slotfase Giermaziak nog langszij komen en finishte als beste Nederlander op de vijfde positie.

Uitslag race 2 – NEC Formule Renault 2.0
Oschersleben – zondag 21 juni 2009

1. Antonio Felix Da Costa, 15 ronden in 25:34.379
2. Marco Sorensen, op 8.251
3. Kevin Magnussen, op 8.418
4. Kuba Giermaziak, op 23.627
5. Nigel Melker, op 28.122
11. Mathijs Harkema, op 53.758
14. Bart Hylkema, op 57.257
23. Daniël de Jong, op 3 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet