DNRT

DNRT: Danny van Dongen de beste coureur in TopGear Westfield Cup

westfield_superraceweekend_2009

Het Super Race Weekend (SRW), vorige week op het vertrouwde CPZ bij de DNRT, was de locatie voor de derde wedstrijd van de TopGear Westfield Cup. Ruim 40 deelnemers kwamen in actie en Danny van Dongen bleek de meest constante rijder.

Tekst en foto’s: PR

Op zaterdagochtend was de kwalificatie. Wederom was er een nieuwe deelnemer op de grid. Willem Vriend maakte zijn eerste meters in de Westfield en deed dit niet onverdienstelijk.

Michel Schaap snel
Michel Schaap wist tijdens de kwalificatie de snelste tijd op de chrono’s te zetten. Louis Hutzezon Jr. was goed op dreef en reed de tweede tijd direct gevolgd door Sven Andries. Danny van Dongen die zijn eerste meters in de auto maakte als vervanger van de zieke Hans Luyckx, eiste de 4de positie op voor Stefan van Lonkhuizen en Rik Nilsson. Samen met Hans Wellink, Roel Meijer en Louis Hutzezon sr. waren zij de enige die een tijd onder de 2.0 reden. Mark Stroop en Daniël Sandifort reden zich ongemerkt richting de top 10.

Race 1
Michel Schaap, vertrokken vanaf pole, nam in eerste instantie de leiding. Echter bij de eerste doorkomst was het Sven Andries die de leiding over wist te nemen. Louis Hutzezon jr. ging zich ook met de kopgroep bemoeien en verwees Michel Schaap naar de 3e plaats. Danny van Dongen meldde zich ook aan en zij aan zij vochten zij om elke centimeter waarbij het uiteindelijk Michel Schaap was die er met de overwinning vandoor mocht gaan.

Race 2
De strijd was heftig in de tweede race waarbij er onderling niets werd toegegeven. Michel Schaap was in een heftige strijd verwikkeld met Danny van Dongen en Sven Andries welke zich hadden losgemaakt van de rest van het veld. Een spin van Stefan van Lonkhuizen op dat moment liggend op de 2e plaats in de Tarzan bocht zette een aantal rijders op het verkeerde been, een aantal moest ook door de grindbak en verloren kostbare meters. De uitslag van race 2 gaf een vertekend beeld: een 3-tal rijders kreeg een tijdstraf te verwerken vanwege een niet reglementaire voorwiel uitlijning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet