Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Cor Euser wint tweede Masters-race in zinderend slot

1_euser

Cor Euser heeft de tweede race van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Tango Masters of Formula 3 op zijn naam geschreven. In het spannende slot van de wedstrijd kon Euser Francesco Pastorelli knap achter zich houden. Derde werd Berry van Elk, die vanaf de laatste startpositie een goede race reed en dat beloond zag worden met een podium. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Nol Köhler en Henk Haane. De overwinning mag opvallend genoemd worden aangezien het duo in het tweede gedeelte van de race ook nog een drive through moest ondergaan. Tweede werden Pieter Dubois en René Wijnen, waarbij laatstgenoemde veel tijd verloor door een touché met David Hart. Henk Thuis eindigde nadat Erol Ertan een tijdstraf kreeg van twintig seconden op de derde positie.


Tekst en foto's: PR

Bij de start van de race behield Ronald van de Laar knap zijn eerste positie. Martin Short en Cor Euser slaagden er namelijk niet in om al voor de Tarzanbocht voorbij te gaan aan Van de Laar. Een paar bochten later lukte dat wel en ook Elmar Grimm slaagde er al snel in om voorbij te gaan aan Van de Laar. Danny Werkman had een minder goede start. Hij schoot, gestart vanaf de tiende positie, rechtdoor bij de Tarzanbocht en moest zijn rit door het grind bekopen met veel plekken verlies.

Achter Grimm was de ETEC-Viper, met Philippe Ribbens achter het stuur, snel onderweg. Ribbens was na een paar ronden opgeklommen van de zesde naar de vierde positie, maar moest de strijd in ronde drie staken omdat de aandrijfas van zijn Viper afbrak. De ETEC-Viper was niet de enige bolide die met technische problemen te kampen had. Peter Versluis moest namelijk zijn Corvette in de zesde ronde in de pitstraat parkeren met een kapotte gaskabel.

Aan de kop van het veld was de strijd spannend tussen Martin Short en Cor Euser. Euser voerde in het begin van de race de druk op Short flink op, maar kreeg zijn eerste positie eigenlijk in de schoot geworpen. Bij het uitkomen van de Tarzanbocht weigerde de Mosler MT900 van Short namelijk dienst, waardoor Euser, ondanks een lichte touché met Short, makkelijk voorbij kon steken aan de Engelsman. “Echt ongelofelijk, mijn motor sloeg af toen ik de bocht uit wilde accelereren”, legde Short na afloop uit. “Het was precies op het punt waar je normaal gas geeft dus ik dacht al dat Euser mij van achteren aan zou tikken, zoals het ook gebeurde. Gelukkig kon ik wel mijn weg vervolgen.”

Daarna was er een spannend duel tussen Ronald van de Laar en Rick Abresch. Een aantal ronden zat het duo achter elkaar maar uiteindelijk was het Rick Abresch die met een gedurfde inhaalactie, waarbij beide auto’s met elkaar in aanraking kwamen, in de Gerlachbocht voorbij stak aan Van de Laar.
 
2_berry

Na de pitstops waren er aan de kop van het veld een paar verschuivingen. Cor Euser en Martin Short waren door hun vele resultaatseconden een paar posities teruggevallen en dat resulteerde erin dat Elmar Grimm de nieuwe koploper was en dat Berry van Elk, die als laatste gestart was, op de derde positie terecht was gekomen. Lang kon Van Elk niet profiteren van zijn derde plek, want Francesco Pastorelli, die na de pitstops het stuur de van Ferrari F40 GT3 had overgenomen van Rich Abresch, had zijn tanden in het stuur gezet en noteerde de snelste rondetijden van het veld. Hij ging dan ook snel voorbij aan Van Elk en ging daarna op jacht naar de kop van het veld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet